Doğum iznini baba da kullanabilecek

Doğum iznini, istenmesi durumunda erkek kullanabilecek. '3 çocuğa teşvik' paketi tamamlandı.Bugün Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunulacak olan pakette, en dikkat çekici konu, babalara getirilen izin hakkı. Mevcut yasada işçi babaların...

Doğum iznini baba da kullanabilecek

Doğum iznini, istenmesi durumunda erkek kullanabilecek. '3 çocuğa teşvik' paketi tamamlandı.

Bugün Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunulacak olan pakette, en dikkat çekici konu, babalara getirilen izin hakkı. Mevcut yasada işçi babaların doğum sonrasında 3 gün ücretli izin hakkı var. Memurlarda bu süre 10 gün. İzin süresinin erkek işçi için memur düzeyine çekilmesi öngörülüyor.

Yeni düzenlemeye göre; kadına doğum sonrası tanınan izin, istenmesi durumunda babaya verilecek. Yine kadının doğum izni sonrası kullanabildiği 6 ay ücretsiz izin hakkından da talep edilmesi durumunda anne yerine baba yararlanabilecek. Önemli düzenlemelerden biri de kreş yardımı. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları için ödeyeceği kreş parasının tamamını devlet karşılayacak.

16 hafta olan doğum izni 18 haftaya çıkarılacak. Kamu kurumlarında kreşler açılacak. Annelerin doğum borçlanması hakkı 2 çocuktan 3'e yükseltilecek. 0-1 yaş arasında çocuğu olan anne gece çalıştırılmayacak. Doğum izninin ardından ilk çocuk için 2 ay, ikinci çocuk için 4 ay, 3 ve üzeri çocuk için 6 ay yarı zamanlı çalışılıp tam zamanlı maaş alınacak. Çalışan annelere işe dönüş garantisi verilecek.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.