“Devlete ve millete saldırıdır”

Türk Ocakları Muğla Şubesi’nden yapılan yazılı bir açıklama ile Diyarbakır Lice’de bölücü terör örgütünün yol kesmesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait kışladaki Türk Bayrağı’nın indirilmesinin Türk Devleti...

“Devlete ve millete saldırıdır”

Türk Ocakları Muğla Şubesi’nden yapılan yazılı bir açıklama ile Diyarbakır Lice’de bölücü terör örgütünün yol kesmesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait kışladaki Türk Bayrağı’nın indirilmesinin Türk Devleti ve Milletine açık bir saldırı olduğu vurgulandı.

Yapılan açıklamada; “Ne yazık ki çözüm süreci çerçevesinde yapılan uygulamalar bölücüleri şımartmakta, devletin ve milletin bütünlüğünü ciddi bir tahribata uğratmaktadır. Güvenlik güçlerinin bulunduğu mahallelere bile pervasızca saldırabilen PKK militanlarının her yaptığı çözüm süreci çerçevesinde iktidar tarafından hoş görülmekte, yapılan her türlü eyleme ses çıkartılmamakta ve göz yumulmaktadır. Yetkili makam ve kişilerin bayrağa yapılan saldırı sonrasında acizliklerini ortaya koyan beyanları, milletimizi derinden yaralamaktadır. Bayrak, milletin namusudur. Türk milleti, bayrağına sahip çıkamayan yöneticilere müstahak değildir. Milletimiz, bayrağı indirenlere de indirilmesine göz yumanlara da gereken cevabı ve cezayı er geç verecektir.

“Uygulamalar teslim anlamına geliyor”

Yetkilileri, bölgeyi çözüm adı altında PKK’nın insafına teslim etmek anlamına gelen uygulamaları konusunda, ikaz ediyoruz. Türk milletinin aziz bayrağına yapılan saldırıya göz yumanların bir an önce cezalandırılmasını bekliyoruz. Bütün milli sivil toplum kuruluşları bu saldırıya karşı birlikte ses vermelidir. Biz bu şafaklarda yüzen al sancak’ın asla sönmeyeceğine, onu oradan indirmek cüretinde bulunan zihniyetin ve buna göz yuman idarecilerin er geç gerekli cevabı alacağına yürekten inanıyoruz. Aymazlık ve taviz siyasetine inat, şehidimizin son örtüsü olan şanlı hilal, göklerde dalgalanmaya devam edecektir.

Bu toprağı vatanlaştıran şehitlerin kanıyla boyanan bayrağımıza yapılan bu menfur saldırıyı ve bunu mazur gösteren açıklamaları tel’in ediyor ve kınıyoruz. “denildi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.