Devleri yağmur da durdurmadı

Bodrum ilçesinde düzenlenen geleneksel Bodrum Deve Güreşi Festivali, yağmurlu havaya rağmen yapıldı.Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Deve Güreşi Arenası’nda düzenlenen güreşler, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Denizli,...

Devleri yağmur da durdurmadı

Bodrum ilçesinde düzenlenen geleneksel Bodrum Deve Güreşi Festivali, yağmurlu havaya rağmen yapıldı.

Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Deve Güreşi Arenası’nda düzenlenen güreşler, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Denizli, Antalya ve Muğla ile çevre ilçelerden getirilen 130 devenin katılımı ile gerçekleştirildi. Güreşlere olan ilgisi ile bilinen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Goca Bodrumlu” adlı devesini alana kendisi ipinden tutarak getirdi. Kocadon, devesini güreş arenasında gezdirirken vatandaşlar ve deveciler büyük ilgi göstererek alkışladılar. Devesini güreşe bizzat kendisi sokan Başkan Kocadon, güreş sonuna kadar devesinin yanından ayrılmadı. Güreş sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Kocadon, “Böyle bir havada kültürüne sahip çıkan Anadolu halkına, Bodrum halkına teşekkür etmek istiyorum. Develerimiz gerçekten çok güzel güreşiyor. Kültürümüze sahip çıkmak bizim görevimiz” dedi.

Güreşler sonrasında deve sahipleri ödüllerini alırken, izleyiciler ise aralıklarla yağan yağmura rağmen mangallarını yakarak piknik yaptı.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.