Develer yağmur altında güreşti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen deve güreşleri, yağışlı havaya rağmen ara verilmeden gerçekleştirildi.Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından bu sezon ikinci kez düzenlenen deve güreşlerinde renkli görüntüler oluştu....

Develer yağmur altında güreşti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen deve güreşleri, yağışlı havaya rağmen ara verilmeden gerçekleştirildi.

Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından bu sezon ikinci kez düzenlenen deve güreşlerinde renkli görüntüler oluştu. Geliri okul, alt yapı, spor, cami inşaatı gibi işlerde kullanılan deve güreşlerinin ikincisinde izleyenlerden ücret alınmadı. Bodrum Deve Güreşi Arenasında düzenlenen güreşlere Ege ve Akdeniz bölgesinden yaklaşık 120 deve katıldı. 5 bin dolayında vatandaşın ilgiyle izlediği güreşler sağanak yağışın altında gerçekleşti.

Goca Bodrum’lu adlı devesi ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da güreşlere katıldı. Başkan Kocadon kendi devesini ipinden tutarak arena çevresinde tur attı. Başkan Kocadon’un devesi Goca Bodrumlu ile Savrandereli adlı devenin birbirlerine yaptıkları oyunlar ile kıyasıya güreşmelerini seyirciler büyük ilgi ile izledi. Büyük kapışmalara sahne olan güreşlerde develer kıran kırana mücadele etti.

Deve güreşlerinin olmazsa olmazı olan deve sucukları yine büyük rağbet gördü. Şemsiyelerinin altında güreşleri izleyen vatandaşlar bir yandan da mangal yakıp piknik keyfi yaptı.

Güreşlerin sonunda Bodrum Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Bodrumspor ver organizasyon komitesi adına güreşen develerin sahiplerine kupaları verilirken, diğer deve sahiplerine de çeşitli hediyeler verildi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.