DEVA MENTEŞE’DE ALTINSOY DÖNEMİ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde ilk kongre heyecanını yaşadı. Menteşe İlçesi Kurucu Başkanı Eğitimci Yazar Hüseyin İlker Altınsoy, tek aday olduğu kongrede, başkan seçildi.Sinem KarakayaDemokrasi...

DEVA MENTEŞE’DE ALTINSOY DÖNEMİ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde ilk kongre heyecanını yaşadı. Menteşe İlçesi Kurucu Başkanı Eğitimci Yazar Hüseyin İlker Altınsoy, tek aday olduğu kongrede, başkan seçildi.

Sinem Karakaya

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Menteşe İlçe Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Menteşe İlçe Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Seçim öncesi Eğitimci Yazar Hüseyin İlker Altınsoy, divan kurulu oluşturulduktan sonra ise DEVA Partisi Muğla İl Başkanı M. Tolga Keskin konuşma yaptı.

“DEVA PARTİSİ DERTLERİN ÇÖZÜM AVCISI”

DEVA Partisi halkın ihtiyacından doğan bir oluşum olduğunu ifade eden Menteşe İlçesi Kurucu Başkanı Eğitimci Yazar Hüseyin İlker Altınsoy; “Ali Babacan’ın liderliğinde halkın dertlerine deva olmak için kurulmuştur. Türkiye örgütlenmesinin bir parçası olarak Muğla’da Demokrasi ve Atılım Partisi’ni gençlerimizin yoğun katılımıyla kurduk ve bu kuruluş çok kısa zamanda oluştu. Halkımızın her kesiminden her türlü düşüncenin ortak buluşma noktası oldu” dedi.

DEVA Partisi’nin dertleri çözüm avcısı olduğunu dile getiren Altınsoy, “DEVA Partisi programında yer alan kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan yargının tarafsız ve bağımsızlığı ile hukuk güvenliğinin sağlandığı, katılımcı ve çoğulcu demokrasinin hakim olduğu evrensel değerler ve uluslar arası sözleşmeler çerçevesinde temel insan haklarının savunulduğu uygulandığı başta ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü olmak üzere tüm özgürlüklerin garanti altına alındığı şiddet, baskı, ötekileştirme, ayrıştırma, ayrımcılığın yaşanmadığı hukuka bağlı vatandaş odaklı, katılımcı, tarafsız, saydam, hesap verebilir, denetlenebilir ve verimli bir kamu yönetiminin gerçekleştirildiğine inancım tam. İnsan onuruna yaşam ve refah standartlarına ulaşacağına olan inancım, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla baktığı milletimizin barış ve huzur içerisinde yaşayacağı günleri görmek yeni bir oluşum olan DEVA’da yer aldık. Tüm halkımızı açık olan kapılarımızda siyaset yapmaya davet ediyorum. Menteşe İlçe Başkanlığımızın 1. Olağan Kongresinin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“MUĞLA’MIZA DEVA OLMAYA GELİYORUZ”

Muğla’ya deva olmaya geldiklerini dile getiren DEVA Partisi Muğla İl Başkanı M. Tolga Keskin, “Şehrimizin sorunlarını, hemşerilerimizin dertlerine deva olmak için bu kongreyi gerçekleştiriyoruz. Muğla’mızı seven gönülden bağlı insanlarız. Çalışmalara başladığımızda hemşerilerimizin umuda ihtiyacı olduğunu gördük. Biz, siyaseti nüfus kazanmak için ya da rant kazanmak için yapmıyoruz” diye konuştu.

“KADINLARIMIZIN HER ALANDA GÖREV ALMASINI İSTİYORUZ”

“Biz DEVA Partisi olarak yeni bir siyaset anlayışıyla yola çıktık” diyen Başkan Keskin, “Alanında uzman ve dinamik kadrolarımızla hizmet etmek istiyoruz. Biz, artık ülkemizde umudun ve hoşgörünün dili konuşulsun istiyoruz. Bunu da en iyi konuşan kadınlardır. Partimizin hedefi kadınlarımızı güçlü, üretken ve her alanda söz sahibi konuma getirmektir. Kadınlarımızın her alanda görev almasını istiyoruz. Gençlerimiz, ülkemizin hem bugünü hem de geleceğidir. Maalesef gençlerimiz mutsuz ve umutsuz. Bu şehrin gençleri refah içinde yaşamayı hak ediyor. Bizler, gençlerimize çözümlerimizle geliyoruz” dedi.

Engelli bireylerin tüm haklarına sahip çıktıklarını belirten Başkan Keskin, engelli bireylere seslenerek, DEVA Partisi çatısı altında siyaset yapmaya davet etti.

“DERTLERİNİZE ORTAK ARIYORSANIZ, BİZ DEVAYIZ”

“Dertlerinize ortak arıyorsanız, biz devayız” diyen Başkan şöyle devam etti:

“Bu şehrin sorunları var bunları görmezden gelemeyiz.  En büyük sorun işsizliktir. İşe ihtiyacı olan vatandaşlarımıza kalıcı istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Her siyasetçi bunun sağlanması için çalışmakla mükelleftir. Bizler kadro hareketi olan bir partiyiz. Kadrolarımızla buradayız. Zaman, iyileşme zamanı. Artık deva zamanı. Yapacağımız her çalışmanın bu şehir için olduğunu bilmek bize yorgunluk hissettirmiyor. Menteşemizin birinci olağan kongresi tüm şehrimize hayırlı olsun.”

Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. Menteşe İlçesi Kurucu Başkanı Eğitimci Yazar Hüseyin İlker Altınsoy, tek aday olduğu kongrede, başkan seçildi.

DEVA Partisi Menteşe İlçe Başkanlık Kurulu Listesi şu şekilde:

İlçe Başkanı H. İlker Altınsoy, İlçe sekreteri Yusuf Mert Yılmaz, İlçe Hukuk ve Adalet İşleri Başkanlığı Fırat Deniz, İlçe Bilgi ve İletişim Sistemleri Başkanlığı Özay Akay, İlçe İdari ve Mali İşler Başkanlığı Güllü Kocasarı Özen, İlçe Kadın Çalışmaları Başkanlığı Ceyda Çiçek, İlçe İnsan Kaynakları ve Parti İçi Eğitim Başkanlığı Türkan Tekelioğlu, İlçe Tanıtım ve Halkla İlişkiler Başkanlığı Elif Ertan, İlçe Seçim İşleri Başkanlığı Alim Korkmaz, İlçe Teşkilat İşleri Başkanlığı Mehmet Gökbel, İlçe Yerel Yönetimler, Şehircilik, Doğa Hakları ve Çevre Başkanlığı M. Serkan Özçelik, İlçe Kültür ve Sanat Çalışmaları Başkanlığı Nazım Çelik, İlçe Gençlik Çalışmaları Başkanlığı Gülcan Özdemir, İlçe Eğitim, Sağlık, Sosyal İşler ve Dış İlişkiler Başkanlığı Mehmet Küçükler ve İlçe Ekonomi İşleri, Sektörel Gelişmeleri İzleme, Dijital Dönüşüm ve Teknoloji İzleme Başkanlığı Ömür Çıvgın.

Bu haber toplam 151 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.