Deryanın ortasındalar ama suları yok!

Dalaman’da Kocagöl, Dalaman Çayı ve sahile sınırı bulunan Kapıkargın Mahallesinde yaz aylarında yaşanan içme suyu sıkıntısına kuyu suyu ile çözüm bulunuyor.Etrafında göl, çay ve Denize kıyısı bulunan, fakat yıllardır...

Deryanın ortasındalar ama suları yok!

Dalaman’da Kocagöl, Dalaman Çayı ve sahile sınırı bulunan Kapıkargın Mahallesinde yaz aylarında yaşanan içme suyu sıkıntısına kuyu suyu ile çözüm bulunuyor.

Etrafında göl, çay ve Denize kıyısı bulunan, fakat yıllardır yaz aylarında içme suyu sıkıntısı çeken Dalaman’ın Kapıkargın Mahallesinin içme suyu sıkıntısı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) arazisi içindeki kuyu suyu ile çözüme kavuşturuluyor.

Kapıkargın Mahallesinin yıllardan buyana yaz aylarında yaşadığı içme suyu sıkıntısını önceki dönem İl Genel Meclis üyeliği görevi esnasında TİGEM arazisi içine su kuyusu açtıran Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, kuyu suyunun mahalle sakinlerinin kullanımına açılması için TİGEM Müdürü Bülent Öztürk ile görüştü. Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, içme suyu konusunun Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin görevi olmasına karşın, mahalle sakinlerinin su sıkıntısı gidermek için Belediye olarak bu sorunu çözüme kavuşturmak istediklerini açıkladı. Başkan Şaşmaz, “30 Mart seçimlerinin ardından içme sularının Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmasına rağmen, Kapıkargın Mahallesi'nin yaz aylarından yaşadığı içme suyu sıkıntısına çözüm bulabilmek için, İl Genel Meclis üyeliğim esnasında Dalaman TİGEM arazisi içerisine 2011 yılında açılan İçme suyu kuyusu kazdırmıştım. 30 Mart seçimlerinin ardından Kapıkargın mahallemizden özellikle yaz aylarında içme suyu sıkıntısı ile ilgili talepler gelince konuyu Dalaman TİGEM Müdürü Bülent Öztürk ile görüştüm. Bülent Bey bu teklifimize ılımlı yaklaştı. İnşallah TİGEM Genel Müdürlüğü'nden gerekli izinler alındıktan sonra TİGEM arazisi içindeki içme suyu kuyusu Mahalle sakinlerimize de hizmet vermeye başlayacak. Yıllardır yaz aylarında içme suyu sıkıntısı çeken Kapıkargın Mahallemizin bu sıkıntısı çözmüş olacağız” dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.