DEPODAN BOZMA MESCİTTE İBADET

Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar Mahallesi’nde istimlak sürecinin tamamlanmasının ardından cami sorunlarına çözüm bulunamayan vatandaşlar, namazlarını mescide dönüştürdükleri bir depoda kılıyor.Yeşilbağcılar...

DEPODAN BOZMA MESCİTTE İBADET

Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar Mahallesi’nde istimlak sürecinin tamamlanmasının ardından cami sorunlarına çözüm bulunamayan vatandaşlar, namazlarını mescide dönüştürdükleri bir depoda kılıyor.

Yeşilbağcılar Mahallesi TOKİ mevkiinde ikamet eden vatandaşlar, 150 hanenin olduğu mevkiye cami yapılmasının önündeki en büyük sorunun imar sorunu olduğu söylediler.

Yerleşim yerinin altında bulunan kömür nedeniyle geçen yıl Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından tamamı istimlak edilerek başka bölgelere taşınan bin 23 nüfuslu Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar Mahallesi’nde cami sorununa çözüm bulunamadı. İstimlak işlemlerinin ardından tamamı taşınan Yeşilbağcılar Mahallesi’nin TOKİ mevkii ve Dağdibi mevkiinde cami bulunmuyor.

İstimlak sonrasında sorunların üst üste geldiğini belirten TOKİ mevkiindeki vatandaşlar, namazlarını bir vatandaşa ait depoda kılıyor.

Vakit namazlarını ve cuma namazlarını mescide dönüştürdükleri depoda, cenaze namazlarını ise açık alanlarda kıldıklarını, hem Dağdibi hem de TOKİ mevkilerinde mahalle halkının ibadetlerini yerine getirebileceği bir cami olmadığı belirten Yeşilbağcılar Mahallesi TOKİ Cami, Kuran Kursu Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Sedat Pak, “İki seneden bu yana imar sorununu çözemediğimiz için cemaat olarak namaz kılabileceğimiz yerimiz yok. 30 kişilik bir yerimiz var, yeterli kalmıyor. Ne cuma namazlarına yetiyor ne de vakit namazlarına yetiyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz, sorunumuz imar. Yetkililer yardımcı olurlarsa eğer biz de cami yapmaya bir an evvel başlayacağız. Bizler imar sorunun çözülmesi için en büyük desteği yetkililerden bekliyoruz” dedi.

Kömür nedeni ile yıllardır yaşadıkları yerlerinden edildiklerini, sorunların bir türlü bitmediğini ve istimlak sonrasında mahallenin gerek Dağdibi gerekse TOKİ mevkiinde cami olmadığını belirten vatandaşlar, “Mahallemize bir cami istiyoruz. Bize şimdiye kadar mahalle olarak yardımcı olunmadı. Yetkililerden, devletimizden, milletimizden, toplum olarak biz buraya bir cami yapmak istiyoruz. Bu konuda bizlere yardımcı olunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar yerleşim yerine en yakın caminin Yeşilbağcılar Mahallesi Taşkesik mevkiinde olduğunu, bu caminin TOKİ mevkiine 1,5 kilometre, Dağdibi mevkiine ise 2 kilometre olduğu ve bu camide görevli imamın olmadığı belirtti.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.