Denizde mantara dikkat

Şafak TurgutÖzellikle deniz mevsiminde bayanların dikkat etmesi gereken ön önemli hastalıklardan birisi ise mantar. Bulaşıcı bir hastalık olan mantardan korunmak ise sizin elinizde. Yedek bikini.mayo ve temizliğin ilk sırada yer...

Denizde mantara dikkat

Şafak Turgut

Özellikle deniz mevsiminde bayanların dikkat etmesi gereken ön önemli hastalıklardan birisi ise mantar. Bulaşıcı bir hastalık olan mantardan korunmak ise sizin elinizde. Yedek bikini.mayo ve temizliğin ilk sırada yer aldığı mantar hastalığında tedavi ise mümkün. Muğla Üniveristesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Kadın Doğum Uzmanı  Salih Akkuş, bu konuda önemli bilgiler verirken olası bir mantar hastalığından her hastalıkta olduğu gibi erken tanı ve tedavinin büyük önem taşıdığının altını çizdi. Akkuş;  “Bulaşıcı bir hastalık olan mantardan korunmak için mutlaka önleminizi alın. Özellikle denize girerken yedek bikini ve koruma kremlerinizi kullanın. Denizden çıktıktan sonra duş almanın önemi de büyük. Genellikle mantar hastalığı bayanlarda daha çok görülür. Ayak mantarı da dahil olmak üzere bir çok mantar çeşidi var. Mantar kremleri de günümüzde önlem amaçlı kullanılabilir. Mutlaka bir uzmana görünerek ilaç kullanın. Doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayın. Koruyucu kremleri öneririm. Güneş ışınlarından korunmak için de çeşitli kremler var. Mutlaka bilinen ve patantli kremleri tercih edin. Mantar kolay kolay geçmeyen ve uzun süre sabır gerektiren bir tedavi şekli. Doktor kontrolünde mutlaka zamanında ve saatinde kullanın ilaçlarınızı” dedi.

Eğer sık sık uzun süre tatile çıkıyor ve deniz ve havuz mevsiminden yararlanıyorsanız mutlaka gerekli önlemleri alın diyen Akkuş; “Ben uzun süreli tatile çıkanların önlemsiz tatile çıkmamalarını tavsiye ederim. Tatil sonrası ise mutlaka uzman kontrolünde mantar ilaçlarını kullanmaya başlayın. Temizlik ve hijyen çok önemli. Bikini ve mayonuzu denize ve havuza girdikten sonra mutlaka değiştirin. Temizlik birinci önlemlerden.  Çocuklarınız için de aynı önlemi almayı ihmal etmeyin. Tuzlu su cildi tahriş eder. Özellikle günümüzde güneş ışınlarının zararları biliniyor. Belli saatlerde denize girmek ve güneş ışınlarından korunmak önemli. Cildiniz için uygun bakım kremlerini belli markaları olan sağlık bakanlığının önerdiği bakımları tercih edin. Çocuklar için ise çocuklara özel üretilen bakım ve koruyucu kremlerini tercih edin. Bayanlarda mantar kolay bulaşır ve tedavisi uzun sürer” şeklinde konuştu.

Akkuş sözlerine şunları ekledi:  “Mantar hızlı bulaşan bir hastalık. Erkeklerde ayak mantarı nasıl sık karşımıza çıkıyor ise kadınlarda cinsel uzuvlarda ani ve sık bulaşan bir hastalık mantar. Bazı bayanlarda bu hızlı yayılırken bazı bayanlarda ağır seyredebiliyor. Temiz ve hijyenik ortamlarda tatili öneririm. Denizin temizliği çok önemli. Kimler ile birlikte denize girildiği çok önemli. Havuzda aynı şekilde. Havuzun günlük kontrollerinin yapılması çok önemli. Özellikle günümüz şartlarında deniz kirliliği fazla yaşanıyor”.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.