DENİZCİLERE CAN SUYU

Marmaris Deniz Ticaret Odası, Vakıfbank İçmeler Şubesi ile protokol imzalanmasının ardından içinde kredisi hazır olan kredili bankomat kartlar Marmaris Deniz Ticaret Odası üyelerine dağıtılmaya başlandı.Marmaris deniz Ticaret...

DENİZCİLERE CAN SUYU

Marmaris Deniz Ticaret Odası, Vakıfbank İçmeler Şubesi ile protokol imzalanmasının ardından içinde kredisi hazır olan kredili bankomat kartlar Marmaris Deniz Ticaret Odası üyelerine dağıtılmaya başlandı.

Marmaris deniz Ticaret Odası üyesi denizcilere içinde hazır kredisi bulunan kartların dağıtımına başlandı. Oda binasında düzenlenen basın toplantısında kredili bankomat kartlarla ilgili bilgi verilirken bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mengi, Marmaris’te deniz turizminin gelişmesi için birçok çalışma yaptıklarını belirtti.  Başkan Mengi “Biz üyelerimizin sorunlarını çözmek için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Bu projemizde sezon öncesi üyelerimize  nefes aldıracak.” Şeklinde konuştu. Mengi, üyelerin sezon öncesi teknelerinin bakım işlemlerinde kolaylık sağlamak üzere Vakıfbank İçmeler şubesi ile yaptıkları çalışma sonucunda üyelere 5.000 ile 20.000 TL arasında kredi kolaylığı sağladıklarını belirterek, "ilk etapta 240 üyemiz olmak üzere tüm üyelerimize esnek ödeme kolaylığı olan kredili banka kartlarını bugünden itibaren dağıtmaya başlıyoruz. Üyelerimize hayırlı sezonlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İçmeler Vakıfbank Şubesi Müdürü Hatice Canan Tosun da yaptığı konuşmada bu uygulamanın Türkiye’de ve Marmaris’te bir ilk olduğunu ifade ederken, "Bankamızın kaliteli hizmet anlayışı içinde DTO üyelerine sunmak üzere buradayız. Bizler değerli üyelere sezon öncesi katkıda bulunmak istiyoruz. Asıl amacımız hizmetimizi sunmak ve onların ihtiyaçları anında "halden anlamak" sloganımızla yanlarında olmaktır. Bu vesile ile denizcilere rastgele demek istiyorum" dedi. DTO üyelerine kredili bankomat sunduklarını anlatan Tosun, "bu kart avans niteliğinde olup nakit çekimde 10.000 TL'ye kadar çok düşük faiz oranı ile kullanılabilecek bir kart" dedi.

 “Koy içinde atık alımı yapılmıyor”

Mengi, geçtiğimiz ay Marmaris Belediyesi’nin koy içerisinde demirli teknelerin çöp, sintine ve atık sularının belediye tarafından toplandığı şeklindeki açıklamanın hatırlatılması üzerine, koy içinde yapılan bir çalışmanın olmadığını söyledi.

Marmaris DTO olarak TURMEPA ile yaptıkları protokol gereği daha çok Marmaris körfezi dışındaki koylarda çöp ve atık toplama işlemleri yapıldığını söyledi.

Belediyenin tonoz çalışması yaptığı yerde lüks motor yatların bulunmasına karşı olduğunu da anlatan Hasan Mengi, "Marinalarda bulunması gereken lüks yatların belediye marinasına bağlanmasını doğru bulmuyorum. Martı marinada ve Netsel marinada yer var. Buraları %10-15 oranında boş" dedi. Marmaris'in ticaretinin geliştirilmesine dikkat çeken Mengi, "Marmaris ekonomik bakımdan sıkışmış durumda bunu aşmamız lazım. Tonozlama sistemini doğru olarak kabul ediyorum. Buranın ticari yatlara açılması lazım. İndi- bindi iskelesi yapılması lazım. Bir teknenin 10 ay boyunca aynı yerde kalmasına karşıyım. Bu durum ekonomik anlamda bir canlılık getirmedi" dedi.

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.