Deniz Gezmiş anıldı

Ankara Ulucanlar Cezaevi’nde 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf, Aslan ve Hüseyin İnan, ölümlerinin 42. yıl dönümünde Marmaris'ta anıldı.42 yıl önce 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan...

Deniz Gezmiş anıldı

Ankara Ulucanlar Cezaevi’nde 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf, Aslan ve Hüseyin İnan, ölümlerinin 42. yıl dönümünde Marmaris'ta anıldı.

42 yıl önce 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için Türkiye’nin pek çok yerinde anma etkinlikleri düzenleniyor.

Marmaris’te faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin organizasyonunda gerçekleşen anma etkinliğinde Pir Sultan Abdal Derneği Marmaris Şubesi Başkanı Kasım Çağlı basın bildirisi okudu. Basın açıklamasının ardından topluluk 3 fidan için denize karanfil bıraktı.

Düzenlenen etkinlikte Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği üyeleri de basın açıklaması yaptı. Gençler; emperyalizme izin vermeyeceklerini kaydederek tam bağımsız Türkiye yolundan ayrılmayacaklarını ifade etti.

Açıklamada ayrıca, Mustafa Kemal Yürüyüşü düzenleneceği duyuruldu. Gençler, birlik antlarını okuduktan sonra oturma eylemi yaptı.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.