Demir’den İçişlerine İstasyon sorusu

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ortaca ilçesindeki Trafik İstasyonu’nun kapatılması ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından cevaplandırılmak üzere meclise soru önergesi verdi.“Muğla’nın Ortaca...

Demir’den İçişlerine İstasyon sorusu

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ortaca ilçesindeki Trafik İstasyonu’nun kapatılması ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından cevaplandırılmak üzere meclise soru önergesi verdi.

“Muğla’nın Ortaca ilçesi, yaklaşık 50 bin kişilik nüfusu, 14 köyü (mahallesi) ve doğa harikası olan dünyaca meşhur Dalyan Beldesi ile turistik ve jeopolitik konumu bakımından büyük önem taşıyan bir ilçemizdir.Fethiye ve Marmaris ilçelerinin orta yerinde oluşuyla, adından da anlaşılacağı gibi “Ortaca” ismini almıştır. Ortaca ilçesi,Muğla’da ticaretin, sanayinin, turizmin, tarım ve hayvancılığın, doğal ve tarihi güzelliğin tümünü bünyesinde barındıran önemli bir konuma sahiptir.

Köyceğiz ve Fethiye’nin bir kısmı ile Ortaca ve Dalaman da dahil olmak üzere,geniş bir bölgeye hizmet veren, Ortaca’daki Bölge Trafik İstasyon Amirliği’nin,Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemeyle kapatılacağı ve Fethiye Bölge Trafik İstasyonu Amirliği’ne taşınacağı belirtilmektedir. Buradaki görevli personelin de Fethiye’ye atanacağı kaydedilmektedir.” Diyen Demir, Bakan Güler’den şu sorulara cevap istedi:

-Belde ve köyleriyle birlikte Ortaca, Dalaman, Köyceğiz ve Fethiye ilçelerimizde yaşayan yaklaşık 80 bin vatandaşımızı ilgilendiren bu kararın alınmasının gerekçesi nedir?

-Köyceğiz ve Fethiye’nin bir kısmı ile Ortaca ve Dalaman da dahil olmak üzere, geniş bir bölgeye hizmet veren Ortaca’daki“Bölge Trafik İstasyon Amirliğinin” kapatılmasıyla,Ortaca ilçesi önemli bir resmi kurumunu kaybetmiş olacaktır. Bu kayıpla, adı geçen bölgelerde yol ve trafik güvenliği zafiyeti oluşacağı ortadadır. Bu resmi kurumun taşınması nedeniyle,Ortaca, Dalaman, Köyceğiz ve Fethiye halkının yaşayacağı mağduriyet nasıl giderilecektir?

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.