Demir: Silivri’de demokrasi ayıbı yaşandı

Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, TBMM Genel Kurul toplantısında,Sağlık Bakanlığınca Kamu-Özel İşbirliği Modeli ile ilgili yasa tasarısı hakkındaki görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada Silivri’de yaşanan...

Demir: Silivri’de demokrasi ayıbı yaşandı

Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, TBMM Genel Kurul toplantısında,Sağlık Bakanlığınca Kamu-Özel İşbirliği Modeli ile ilgili yasa tasarısı hakkındaki görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada Silivri’de yaşanan arbedeyi Meclis gündemine taşıdı.

En az 15 kez Silivri’ye gittiğini belirten Milletvekili Demir, 18 Şubat Pazartesi günü Silivri’de yaşanan olayların “insanlık dışı” olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Bırakın insan olmayı, bırakın tanık olmayı, avukat olmayı, milletvekillerine bile yapılan uygulama gerçekten Türkiye'ye ve Türkiye Büyük Millet Meclisine karşı çok büyük bir saygısızlıktı. Bizler, milletvekili olduğumuzu, milletin vekilleri olduğumuzu söylememize karşın, oradaki güvenlik güçlerince ‘Ne yapalım kardeşim, içerisi dolu tıka basa, milletvekilliğin bize sökmez.’ gibi muamelelerle karşılaştık.”

“Demokrasiye karşı çok büyük bir ayıp.”

CHP’li milletvekili Demir başta Hükûmet olmak üzere, İçişleri Bakanını kınadığını kaydetti. Demir, “Bir milletvekili barikatları aşmak durumunda kalır mı arkadaşlar? Yani bir milletvekili barikatlardan aşacak, topuğunu kıracak ve iktidarda ya da muhalefetteki milletvekilleri içinden gülecek. Bu olmaz, bu demokrasiye karşı çok büyük bir ayıp.” diye konuştu.

“Bu bir rant yasasıdır.”

Milletvekili Demir, Sağlık Bakanlığınca Kamu-Özel İşbirliği Modeli ile ilgili yasa tasarısı hakkında “50 milyar doları bulan sağlığın piyasalaşması, birilerinin ağzını sulandırıyor arkadaşlarım ve iktidar da bunları peşkeş çekmek için elinden geleni yapıyor. Bu bir rant yasasıdır.” dedi.

“İhaleye fesat karıştırılıyor”

“Bu yasa ile ihaleye fesat karıştırılıyor” diyen Demir, “417 sıra sayılı yasa, İhale Yasası'yla çelişiyor, ne olduğu belli değil, İhale Yasası'nı yok sayıyor. Bu yasa ile ihaleye fesat karıştırılıyor. Siz fesat karıştırılmadığı hâlde muhalefet partisi belediyelerinin üstüne gitmiyor musunuz, olmadığı hâlde? Peki, bundan sonra nasıl bunun altından kalkacaksınız? Bu yasa ile ihaleye fesat karıştırılırken ülkenin kaynakları, halkın sağlığı birbirine peşkeş çekiliyor. Bu yasa halka ve hakka hizmet etmiyor.” diye kaydetti.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.