Demir: Gazeteci cinayetleri aydınlatılmalıdır

CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Nurettin Demir, Öldürülen Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, ülkemizdeki gazeteci cinayetlerinin mutlaka aydınlatılması gerektiğini vurguladı. Demir açıklamasında şu görüş...

Demir: Gazeteci cinayetleri aydınlatılmalıdır

CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Nurettin Demir, Öldürülen Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, ülkemizdeki gazeteci cinayetlerinin mutlaka aydınlatılması gerektiğini vurguladı. Demir açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi:

“6 Nisan 1909 yılında Beyoğlu’nda katledilen Hasan Fehmi’nin öldürüldüğü gün “Öldürülen Gazeteciler Günü” olarak anılmaktadır.

Türkiye’nin ilk basın şehidi Hasan Fehmi’den bu yana aralarında Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Hrant Dink, Metin Göktepe'nin de olduğu 64 gazeteci öldürüldü. 1909’dan bu yana aralıksız bir şekilde devam eden gazeteci cinayetlerinin birçoğu, bugüne kadar aydınlatılamamış, karanlıkta bırakılmıştır.

Türkiye basın özgürlüğü konusunda da oldukça gerilerdedir. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2015 yılı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ne göre Türkiye, 180 ülkelik basın özgürlüğü listesinde 140’ıncı sırada yer almaktadır. Medyaya yönelik baskı, şiddet, tutuklama ve yargılamaların devam ediyor olması, AKP Hükümetinin sıralamadaki yerinden memnun olduğunu göstermektedir!

Yayın çizgisi, siyasi düşüncesi nedeniyle gazetelerin bombalanması, gazetecilerin haberleri nedeniyle tutuklanması kabul edilemezdir. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden bahsedilemez.

Bu düşüncelerle katledilişinin 106. Yılında başta Hasan Fehmi olmak üzere öldürülen tüm gazetecileri saygı ve özlemle anıyorum. Öldürülen gazetecilerimizin cinayetleri bir an önce aydınlatılmalı, sorumlular yargılanmalıdır.”

Bu haber toplam 162 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.