Defineciler kazdıkları kuyuda mahsur kaldılar

Fethiye’de kaçak kazı yapan 3 defineci az kalsın ölüyordu. Kör kuyuya inerek kazı yapan defineciler metan gazından zehirlenerek baygınlık geçirdiler. Defineciler cep telefonu ile 122 AFAD’ı arayarak yardım istediler. Defineciler...

Defineciler kazdıkları kuyuda mahsur kaldılar

Fethiye’de kaçak kazı yapan 3 defineci az kalsın ölüyordu. Kör kuyuya inerek kazı yapan defineciler metan gazından zehirlenerek baygınlık geçirdiler. Defineciler cep telefonu ile 122 AFAD’ı arayarak yardım istediler. Defineciler yarı baygın olarak kuyudan kurtarıldılar.

Fethiye ilçesinde, define aramak için kuyuya giren üç kafadar, metan gazından zehirlendi. Şahıslardan birinin son anda telefonunuyla haber vermesi üzerine, üç kişi baygın halde kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre; Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi Karagöl mevkiindeki ormanlık alanda bulunan yaklaşık 10 metre derinliğinde ve “S” şeklindeki kör bir kuyuya ellerinde hitli aleti, el feneri, kazma ve kürekle giren Mehmet T. (34) , Olgun C. (26) ve İlyas U. (56) isimli şahıslar kazı yapmaya başladı. Kuyu içerisinde çalıştırılan benzinli hilti aletinin çıkardığı gaz nedeniyle zehirlenen üç arkadaş baygın düştü.

Yanlış numarayı çevirdi

Mehmet T., kendi imkanlarıyla güçlükle kuyudan çıkıp yarı baygın vaziyette 112 Acil Servisi aramak istedi. Yanlışlıkla “122 AFAD” hattını arayan Mehmet T’nin yardım istemesi üzerine AFAD, 112 ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Fethiye Amirliği ekipleri bölgeye sevk edildi. Halat yardımıyla kuyuya inen iki itfaiye eri, baygın haldeki Olgun C. ve İlyas U’yu ölümden son anda kurtardı. Yarı baygın vaziyetteki Mehmet T. İle kuyudan baydın olarak çıkarılan diğer kişi, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi.

Tüple kuyuya inen itfaiye ekipleri, yaptıkları araştırmada kuyuda başka bir kişinin olmadığını tespit etti. Kuyu içerisinde bulunan kazı malzemelerine ise el konuldu. Zehirlenen üç kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yarı baygın olarak çıkarıldılar

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Fethiye Grup Amiri Osman Arık, yaptığı açıklamada; “Kuyu üzerine bu düzenek hazırlanmış vaziyetteydi. Tüp ile inip baygın vaziyetteki 2 kişiyi halata bağlayıp çıkardık. Sağlık görevlileri ilk müdahaleyi yaptılar. 3 kişiyi hastanelere naklettiler. Tekrar yaklaşık 10 metre derinliğindeki kuyuya indik. Başka kimseyi görmedik. Kuyuda su bulunmuyordu. Kuyu içinden hilti aleti, el feneri, kazma ve kürek de çıkarıldı” dedi

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.