Defineciler bu kadarda olmaz dedirtti

Tarih boyunca bir çok antik medeniyetlerin merkezi durumunda olan Muğla ve çevresindeki tarihi eserler her yıl kaçak define avcıları tarafından talan edilirken, emniyet güçlerinin düzenlemiş olduğu operasyonlarla da kaçak kazıcılar...

Defineciler bu kadarda olmaz dedirtti

Tarih boyunca bir çok antik medeniyetlerin merkezi durumunda olan Muğla ve çevresindeki tarihi eserler her yıl kaçak define avcıları tarafından talan edilirken, emniyet güçlerinin düzenlemiş olduğu operasyonlarla da kaçak kazıcılar sık sık suç üstü yakalanıyor.

Milas ilçesinde meydana gelen kaçak kazı olayı ise “bu kadar da olmaz “ dedirtti. Kaçak hazine avcılara işi iyice abartarak devasa bir iş makinası ile kaçak kazı yaptılar. Hazine avcılara amaçlarına ulaşamadan jandarma tarafından kıskıvrak suç aletleri ile birilket yakayı eleverdiler. Yasa dışı yollarla kaçak kazı yapmaya çalışan 9 kişi, kiraladıkları iş makinesi ile kazıya kalkışınca yakalandı.

Milas ilçesine bağlı Akkovanlık köyü ile Aydın il sınırında kaçak kazı yapıldığı ihbarını değerlendiren jandarma ekipleri, gece yürüttükleri operasyonda 9 kişiyi kaçak kazı yaparken yakaladı. Ormanlık alanda iş makinesiyle tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yapan İ.A. (43), E.Y. (32), V.U. (32), T.Ç. (27), A.O.Ş. (50), M.İ. (52), E.A. (26), H.İ. (47) ve C.İ.(32) adlı şahıslar ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. İş makinesi ve kazıda kullanılan dedektör, gaz maskesi, kazma kürek gibi aletlere jandarma ekiplerince el konuldu.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.