Davutoğlu, AK Parti İl Kongresi’ne katılıyor

AK Parti ilçe kongreleri öncesi parti üyeleri 13 ilçede 5 bin 200 kongre delegesini seçti. İl Başkanı Nihat Öztürk, 2015 yılı Ocak ayı sonunda yapılacak ilk kongresine Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağını açıkladı.Muğla...

Davutoğlu, AK Parti İl Kongresi’ne katılıyor

AK Parti ilçe kongreleri öncesi parti üyeleri 13 ilçede 5 bin 200 kongre delegesini seçti. İl Başkanı Nihat Öztürk, 2015 yılı Ocak ayı sonunda yapılacak ilk kongresine Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağını açıkladı.

Muğla AK Parti’de delege seçimleri 17-18 Ekim tarihleri arasında yapıldı. 13 İlçede iki gün devam eden delege seçimlerinde yaklaşık 90 bin parti üyesi 5 bin 200 delege için sandık başına gitti.

Menteşe ilçesinde yapılan delege seçimleri Menteşe Öğretmenevi salonunda yapıldı. Partililerin büyük ilgi gösterdiği delege seçimleri ile ilgili açıklama yapan AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Erdoğan Ünal, “Türkiye genelinde olduğu gibi Muğla’da da delege seçimleri sakin, birlik ve beraberlik içinde yapıldı. Partimizi yeni katılımların da olduğu bu süreçte hedefimiz 7 Haziran’da yapılacak seçimlerden başarı ile çıkmak” dedi.

AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, 15 Eylül’de başlayan kongre süreci kapsamında Muğla’nın 13 ilçesinde delege seçimleri yapıldığını belirterek, “Teşkilatlarımız bir bayram havasında delege seçimlerini gerçekleştirdi. Her ilçemizde 400 delege seçilecek. 13 ilçemizde toplam 5 bin 200 delege seçilecek. Bütün teşkilatlarımızda kavgasız, problemsiz ve bayram havasında bir demokrasi şöleni yaşadık. Örnek bir delege seçimi yaşadık. Uzlaşma kültürünün delege seçimlerine yansıdığını görmek bizi mutlu etti. 7-8 Kasım tarihlerinde ilçe kongrelerimiz başlayacak. Ocak ayının sonunda da il kongremiz yapılacak. İl Kongremize Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da katılacak. Aydın veya Denizli kongreleri ile birlikte Muğla’da yapılacak il kongremize Sayın Başbakanımızın katılımı kesinleşti. İl ve ilçe kongrelerimiz bana göre 7 Haziran seçimlerinin de anahtarı pozisyonunda” dedi.

AK Parti Muğla’da ilk ilçe kongresinin yapılacağı tarih de belirlendi. Genel Merkez tarafından İl Başkanına delege seçimleri esnasında telefon ile bildirilen seçim takvimine göre AK Parti Muğla’da ilk ilçe kongresini 8 Kasım tarihinde Menteşe ilçesi ile başlayacak.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.