DATÇA ESKİ HÜKÜMET KONAĞI HALK EĞİTİM MERKEZİ OLACAK

Datça’da İskele Mahallesi Esenada mevkiinde bulunan eski Datça Hükümet Konağı, restore edilerek yakın zamanda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak hizmete başlayacak.Hükümet Konağı olarak uzun yıllar hizmet vermiş olan...

DATÇA ESKİ HÜKÜMET KONAĞI HALK EĞİTİM MERKEZİ OLACAK

Datça’da İskele Mahallesi Esenada mevkiinde bulunan eski Datça Hükümet Konağı, restore edilerek yakın zamanda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak hizmete başlayacak.

Hükümet Konağı olarak uzun yıllar hizmet vermiş olan 2 katlı tescilli bina, yeni hükümet konağı yapıldıktan sonra 30 yılı aşkın süredir atıl durumda beklemedeydi. 1988 yılında boşaltılan, 2 kez yenileme ve tadilat çalışması yapılmasına rağmen kullanılmadığı için harabeye dönen eski hükümet konağı için Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Milli Eğitim Bakanlığına tahsis talebinde bulunuldu. Milli Eğitim Bakanlığının onayı ve talimatları doğrultusunda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün 05.03.2021 tarih ve 412579 sayılı yazısıyla, binanın Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne kesin tahsisi sağlandı. Tahsis sonrası bina için özel projeler hazırlanarak Milli Eğitim Bakanlığınca sağlanan ödenekle, Mart 2022 tarihinde ihalesi gerçekleştirildi. Binanın  dokusuna  ve tarihine  uygun tadilat çalışmaları için kollar sıvandı.

Deniz kenarındaki tescilli ve tarihi binanın halk eğitimi merkezi olarak Datça’ya kazandırılacağını ve bundan duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay “Konum itibarıyla Datça’nın en gözde yerinde bulunan metruk durumdaki binayı, Datça halkımızın hizmetine sunacak olmaktan son derece mutluyuz. Binanın estetik dokusuna bağlı kalarak tadilat çalışmalarımızı başlattık. Proje tamamlandıktan sonra ilçemize ve Bakanlığımıza güzel bir eser kazandırılmış olacak.” dedi.

Bu haber toplam 161 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.