Dağcıların Geyik Kanyonu ilgisi

Muğla'nın 20 kilometrelik parkuru, yaban keçileri başta olmak çok sayıda yaban hayvanının yaşam alanı, zengin bitki örtüsü ve fotoğraf tutkunlarını etkisine alan muhteşem doğası ile her geçen gün daha çok ilgi çeken Geyik...

Dağcıların Geyik Kanyonu ilgisi

Muğla'nın 20 kilometrelik parkuru, yaban keçileri başta olmak çok sayıda yaban hayvanının yaşam alanı, zengin bitki örtüsü ve fotoğraf tutkunlarını etkisine alan muhteşem doğası ile her geçen gün daha çok ilgi çeken Geyik Kanyonu, traking tutkunlarının ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Zirve Dağcılık Selçuk şube üyesi dağcılar Geyik Kanyonunda kamp kurarak doğa ile başbaşa bir hafta sonu geçirdi. 20 dağcının katılımı ile gerçekleşen kampın oldukça keyifli geçtiğini söyleyen Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan, “Çeşitli bölgelerden gelip ekibimize katılan doğaseverlerin birleşmesiyle 20 kişilik uyumlu bir ekip oluşturduk. Arıcılar köyü sakinleri ve köyün muhtarı Mehmet Uzun’un misafirperverliği sayesinde rahat bir kamp etkinliği yapmış olduk. Geyik Kanyonu içerisinde toplam 10 km. civarında yürüdük, yerli ve yabancı başka doğaseverlerle de karşılaştık. Ekibimizin sürekli katılan üyeleri ve aramıza yeni katılan arkadaşları uyum ve azimleri için kutluyorum” dedi.

Geyik Kanyonu gezisinde; sarkıt ve dikitleriyle ilginç görünümlü mağaralar, küçük şelaleler, sık ağaçlı derin vadiler arasından geçerek, bir o taştan bir bu kayaya atlayarak, çam-sedir-günlük-sakız ağacı ve kekik kokusunu soluyarak yapılan yürüyüşte, kent hayatının gerginliğinden kurtulup sakinleşmek isteyenler Geyik Kanyonu’na geliyor. Son yıllarda adından sıkça söz ettiren Geyik Kanyonu’nun turizme kazandırılması için çalışmalar sürerken, Arıcılar köyü Muhtarı Mehmet Uzun, “20 kilometrelik Geyik Kanyonu’nda değişik parkurlar var. Yaz ve kış aylarında çok sayıda doğa tutkunu geliyor. Gelen misafirlerimizi köyümüzde en iyi şekilde ağırlıyoruz. İsteyen konuklarımıza doğal köy kahvaltısı sunuyoruz. Kanyonunun turizme kazandırılması için İl Özel İdare Müdürlüğü’ne başvurumuzu yaptık ve yürüyüş yolları, seyir terasları yapılması için müracaatımızı yaptık” dedi.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.