ÇUKURKÖY HİS GÖLETİ KIRSAL KALKINMAYA DESTEK OLUYOR

Sinem KarakayaDevlet Su İşleri (DSİ) tarafından Muğla’nın Milâs ilçesine bağlı Çukurköy Mahallesi’nde yapım çalışmaları tamamlanan “Çukurköy Hayvan İçmesuyu Göleti” sayesinde bölgede yapılan Hayvancılık ve Arıcılık...

ÇUKURKÖY HİS GÖLETİ KIRSAL KALKINMAYA DESTEK OLUYOR

Sinem Karakaya

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Muğla’nın Milâs ilçesine bağlı Çukurköy Mahallesi’nde yapım çalışmaları tamamlanan “Çukurköy Hayvan İçmesuyu Göleti” sayesinde bölgede yapılan Hayvancılık ve Arıcılık arttırılarak kırsal kalkınmaya destek sağlanıyor.  DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Muğla’ya bir yeni gölet daha kazandırdık” dedi.

ÇİFTÇİLERE YILLIK 123 MİLYON TL ZİRAİ GELİR ARTIŞI SAĞLANDI

Ege Bölgesinin incisi Muğla, turizmin önemli noktalarından biri olmasının yanı sıra iklimi ve bereketli topraklarıyla da eşsiz güzelliklere sahip. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından son yıllarda yapılan sulama yatırımlarıyla Muğlalı Çiftçilerin su ihtiyacı temin edilerek,  yıl içerisinde birden çok ürün ekilmesine imkân sağlandı. Sadece Muğla’da son 18 yılda 7 baraj ve 3 gölet inşa edilmiş; 17 sulama tesisi tamamlanmış olup, toplamda 86 bin 146 dekar arazi sulamaya açıldı.  Böylece çiftçilere yıllık 123 Milyon TL zirai gelir artışı sağlandı.

 “MUĞLA’YA BİR YENİ GÖLET DAHA KAZANDIRDIK”

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı yazılı açıklamada; “Devlet Su İşleri olarak her yıl artarak devam eden yatırımlarımız ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. Muğla’ya bir yeni gölet daha kazandırdık.  Milas ilçesine bağlı Çukurköy Mahallesinde yapım çalışmaları tamamlanan ‘Çukurköy Hayvan İçmesuyu Göleti’ sayesinde bölgede yapılan Hayvancılık ve Arıcılık arttırılarak kırsal kalkınmaya destek sağlanmıştır. 35.000 m3 su depolama hacmine sahip Gölet, Muğla’lı çiftçilerimizin hizmetindedir” dedi.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.