CRACKER’S

21.yüzyılla birlikte eğlence mekanları sayısı hem fazlalaştı, hem de konseptlerinde gözle görülür bir iyileşme, iyileşmeden öte olağanüstü güzellikler göze çarpmaya başladı. Çok önceden pastahane olarak sosyal yaşantımıza o dönemin çehresinde hizmet veren bu işletmeler, hizmet anlayışları ve de görselliklerini biraz daha farklılaştırarak kafeterya/patisseria; yüzyılımızda da bu tür dinlence ve eğlence mekanları sıcak, soğuk içeceklerin yanı sıra yiyecekleri de portfeylerine dahil ederek restaurant/cafe/patisseria üçlemini bir arada sunmaya başladılar.

Zengin menüleri, üstüne üstlük uygun fiyat politikalarıyla herkese ve her kesime titiz, güler yüzlü ve kaliteli hizmet anlayışıyla müşteri portfeyini arttıran, gün geçtikçe arttırmayı amaçlayan, Muğla’ya yakışır konseptleriyle bugün ciddi bir o kadar sade ama hoş görüntüsü ile Cracker’sdayım. Bu hoş mekanın sahibi Sayın Kadri Uslu Bey ile beraberim. Hoş sohbetimizde içimizden biri bugün Cracker’sta start alacak.

-Kadri Uslu kimdir?

01.01.1970 Muğla doğumluyum. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Muğla’da tamamladım. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunuyum. İş yaşantımı 1997 yılında bankacılık sektörü ile başladı. Bankacılığa Yaşar Bank ile başlayıp, Garanti Bankası’nda altı yıl çalıştıktan sonra; Kötekli’de beş buçuk yıl Julian Tour kampüs genel müdürlüğü yaparak tamamladım. Yıllardır hayalini kurduğum kendi iş yerimle buluştuğum Cracker’s ı  08 Kasım 2012’de açtım.

-Bu öykü nasıl başladı?

Öğrencilik dönemimden bu yana bu tarz bir iş yeri hep hayallerimi süslerdi. Şartlar oluştu ve kendimi hazır hissettim. İşte o an Cracker’s doğdu. Bu tür mekanlarda görsellik ve damak tadı çok önemlidir. Dolayısıyla böyle bir tarz bana yakıştığı için böylesine güzel bir işletme ile iç içe olmak benim için kaçınılmazdı.

-Tasarım olağanüstü… Abartmıyorum gerçekten çok beğendim. Sade fakat göz alıcı… Tasarım kime ait?

Ev dekorasyonu dizaynı ile başlayan ve iş yerlerini de kapsayan dizayn olmazsa olmazımdır. Dekorasyona özel bir ilgim var ve dizayn etmeyi çok seviyorum. Çevrede oluşan fikirler ile kendi fikirlerimi birleştirip ortaya çıkardığım kombinasyonu göze hoş gelecek şekilde uyguluyorum. Böylece ortaya güzel şeyler çıkıyor. Övünmek gibi olmasın ama kendi iş yerim Cracker’sın dekorasyonu tamamen bana aittir.

Evet gerçekten beğendiğim çok hoş bir dekorasyon olmuş.

-Günde kaç saat kaç kişiye hizmet veriyorsunuz?

Saat 08.00’dan gece 01.00’a kadar açığız. Ortalama 400/500 kişiye hizmet veriyoruz. Çünkü iş yerim konumu gereği cadde üzerindedir.

-Müşteri portfeyiniz nedir? Gelenler genelde neyi tercih ediyor?

Gelen müşteri yoğunluğumuzdan dolayı çok fark etmesem de genelde farklı müşteriler geliyor. Müşterilerimiz yiyecek ve içeceği aynı oranda tüketiyor. Sandviç hariç diğer yiyecekler kendi imalatımızdır.

-Hangi mutfağa hitap ediyorsunuz? İçecekleriniz nedir? Mutfağa girer misiniz? Bu konuda merakınız var mı?

İtalyan mutfağı ağırlıklı ama Türk mutfağı da bu gruba dahil… İçecekler genelde kahve ağırlıklı olup ana çeşit olarak 25 çeşit kahve var. Tabi ki Milkshake ve Frozenler hariç… Mutfak konusunda ise hiç eğitim almadım ama bu konuda çok becerikliyimdir. Elimden gelen her şeyi yaparım. Yemek yapmayı gerçekten çok seviyorum. İyi gözlemciyimdir. Hiç ölçüsünü kaçırmadan her türlü yemeği damak tadına layık yaparım.

-Spesiyalleriniz nedir?

Cracker’s pizza, bonfile parçaları, çökertme kebabı, deluxe cracker(hamburger spesiyalleri), tiramisu, cheesecake, wafflelar kendi imalatımız içinde spesiyallerimizdir.

Tatlıları genelde pastahaneler satar ancak tatlılarda da ayrı iddialıyız.

-Peki, Cracker’s ismi nereden esinlendi?

Egzotik bir isim oluşsun istedim. Genelde farklı olmaktan öte alışa gelmiş isimler söylendi ama ismimizi çok benimsedim. Hedef sıradan bir cafe olmaktansa ileride bir zincir oluşturmak adına kullanımı kolay ve kulağa hoş gelen bir isimdi. Dolayısıyla kullanılanda Cracker’s oldu.

-Kaç personeliniz var?

4 kişi çalışıyoruz. Ancak norm kadro olarak 12 kişi olmamız gerekir. Mutfak ve servis hizmetlerine çok önem veriyorum. Bu tür mekanlarda mutfağa lokomotif diyebilirim. Ne kadar kaliteliyim derseniz deyin aslolan insandır.

-Cracker’sda kullandığınız her malzeme mesela masasından sandalyesine, kül tablasından çatalına kadar olan malzemeleriniz çok kaliteli… Bunlar için özel bir çaba sarf etmişsiniz. Öyle değil mi?

Elbette… İnsana önem veren işletmelerden biri olmak beni gururlandırıyor. Bu yüzden masalar ve sandalyeler, oturma grupları hatta kül tablalarına kadar tüm objeler için çaba sarf ettim… Seçilenler ise Cracker’s için inanın doğru bir seçimdi…! Muğla’yı çok seviyorum. Bu anlamda şehrime sosyal olarak hizmet vermek bir işletmenin olmazsa olmazıdır. Bende böyle yapıyorum bu şekildeki hizmette beni çok mutlu ediyor. Yaş grubu olarak her kesimden müşterim var. Cracker’sın Muğla’nın çok üstünde bir işletme olduğu söylendi. Doğrusu çok hoşuma gitti. Çünkü bende buraya başlarken hiç günübirlik düşünmedim ve başlangıcı buradan yapmak istedim. Öyle de oldu.

-Herkese, her kesime hitap ediyor musunuz?

Her kesimin cebine uygun bir iş yeri olup herkese açığız. Müşterilerimiz yiyeceklerde ortalama minimum 8.00 tl/maximum 47.00 tl öderler. En üst yiyecek grubu olarak bonfileyi sunuyorum.

-Çok olmak avantaj mı dezavantaj mı?

(Gülüyor) Muğla’da kafetarya yoğunluğu çok fazla. Şehrimizde cafe/restaurant olarak hizmet veren altı işletme var. Bunlar sabah kahvaltısı ile başlayıp akşam yemeği ile sonlanan mekanlardır. Onlardan biriside biziz.

-Çok hareketli çalışma ortamı oluyor mu?

Evet Muğla’nın en hareketli yerindeyiz. Her an spontane müşteri olabiliyor. Tabi ki planlı gelen müşterilerimizde var. Örneğin merkezde olmamızın avantajıyla randevu verenlerin buluşma noktasıyız aynı zamanda…

-Özel günler için talep var mı?

Tabi ki var…! Özel günler doğum günleri ve mutlu günlerin sürekli rezervasyonlarını alıyoruz.

-İleride zincir olmayı düşünür müsünüz?

Zaten yola bu düşünce ile çıktım. Sıradan değil de özel bir konsept ile bu işe başladım. Yapacaklarım henüz bitmedi eğer bunları tamamlarsam özel günler dahil farklı oluşumlar düşünüyorum. Sosyal olmak güzel… Genel olarak bu tür işletmelerin verdiği hizmetlerin rantabıl olması gerekir. Bu anlamda iyi şeyler yapıyorum.

-Diğer kafetaryalar ve restaurantlarla ilişkileriniz nasıl?

Evet ilişkiler iyi olmalı. Herkes birbirine gelip gitmeli, ziyaretlerde bulunmalıyız.

-Büyük şehir olmak Muğla’ya ne katar?

Büyük şehir olarak hiçbir şey hazır değil… Özellikle seçim sonrası gelecek ve oluşacak hareket çok önemli. Doğru yatırımlarla her şey daha iyi olacaktır. Atıllıktan vazgeçip hareketlilik şehrin daha çok gelişmesine sebep olacak; bu anlamda Muğla daha iyi yerlere gelecektir. Örneğin 2000li yıllarda Galatasaray’ın Avrupa başarısı tesadüfi değildir. Alt yapı karakteriyle takım öyle bir yere gelip şampiyon oldu ki… Bu tamamen çalışma ve sistemle doğru orandadır. Bu yüzden alt yapı çok önemli. Şehrinde alt yapısı için yoğun çalışmalara başlamamız öncelikle hedefimiz olmalıdır.

-Haber gazetesi…?

Çok beğeniyorum. Yeni olmasına rağmen kaliteli bir ekiple doğru çalışmalar yapıyorsunuz ve çok başarılısınız. Kutluyorum.

-Kadri Bey, sizinle keyifli saatler geçirdim. Bu samimi ve içten cevaplarınız için teşekkürler ediyorum. İş yerimizin enerjisi ile gelen müşterilerinizde en az benim kadar birbirileri ile keyifli sohbetler yapacaklardır. Yeni başladığınız işletmenizde size başarılar diliyor, kazancınızın tüm sarf ettiklerinize paralel bol olmasını temenni ediyorum.

CRACKER’S CAFE/RESTAURANT

Emirbeyazıt Mah. Recai Güreli Cad. Osman Ercan İş hanı No: 42/44 MUĞLA

Tel: 0252 212 13 23 

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.