Çözüm Merkezli Bir Belediye

Göreve gelmesinin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen Yatağan’ da, söz verdiği birçok projenin alt yapı çalışmasını tamamladığını belirten Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Yatağan’ da önceliği alt yapı sorunlarına...

Çözüm Merkezli Bir Belediye

Göreve gelmesinin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen Yatağan’ da, söz verdiği birçok projenin alt yapı çalışmasını tamamladığını belirten Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Yatağan’ da önceliği alt yapı sorunlarına verdiğini açıkladı.

Özel sektörden geldiği için belediye işlerinin düzeni ve intizamı konusunda sisteme alışmanın zaman aldığını belirten Başkan Toksöz, “Mutlaka sıkıntılar yaşanacak ama biz, sorunlarla gündeme gelmek istemiyoruz. Vatandaş, bizden çözüm bekliyor. Bu nedenle şikâyet değil, çözüm merkezi olmamız gerekiyor. Partimiz titiz! Verdiğimiz proje sözlerini topluyor ve neyi yapıp yapmadığımızı değerlendiriyor. Yatağan uzun süre hizmet alamadığı için biz hizmet yaptıkça, daha çok hizmet talebi geliyor.” paylaşımında bulundu.

 

Yerel seçimlere girerken 2019 Yılı’ nda Yatağan’ ın en önemli sorununun, köyden gelen kişilerin tuvalet ihtiyacını karşılayamaması olduğunu, başkanlık süreci içerisinde, kentin farklı yerlerinde, 20’ ye yakın tuvalet yapıp, yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldırdıklarını söyleyen Başkan Toksöz, ikinci en büyük sorunlarının ise yollarla ilgili olduğunu dile getirdi.

EFES’ E ALTERNATİF

Yatağan Sokakları’ na, taş ihalesini verdikleri ile birlikte toplam 450 bin metre kareye yakın taş döşediklerini belirten Yatağan Belediye Başkanı Toksöz, “Her mahallemize ulaşmaya çalıştık. Mahallelerimize kamera sistemi kurup, jandarma ve emniyet bölgelerimizin faydasına sunduk, 50 mahallemizde ilçemizin güvenliğini sağladık. Düğün salonlarımızın sayısını ise 25’ e çıkardık, sosyal tesisi ve çatısı tamamlanan üç düğün salonumuz var. Diğerlerinde ise çatı ihalelerini yaptık. Daha önce var olan altı düğün salonunun da sosyal tesis, yemekhane, bulaşıkhane ve tuvaletlerini yeniledik.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Başkan Toksöz, seçildiği günden bu yana, Yatağan’ a kazandırdıkları üç halı saha ile üç bölüm olan üniversitenin, bölüm sayısını dokuza çıkardıklarını, yeni üniversite binasını ise yol ve iç donanımını tamamladıktan sonra hizmete açacaklarını ve de 50 yataklı bir kız öğrenci yurdu yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Boyanmamış 20 yıllık belediye binasını bu dönemde boyattıklarını, 15 Temmuz Şehit ve Gaziler Parkı’nı tamamladıklarını, Stratonikeia Antik Kenti’ nde karşılama merkezleri, satış kulübeleri ile kamulaştırma yatırımları yaptıklarından söz eden Belediye Başkanı Toksöz, “Stratonikeia’ ya yaptığımız büyük yatırımlarla Efes Antik Kenti’ ne bir alternatif yaratacağız!” dedi.

MODERN VE ÇAĞDAŞ YATAĞAN

“İleride bakanlığın girişler için bir ödeme alması durumunda, Yatağan Belediyesi’ ne de belli bir pay katkısı sağlanabileceğini düşünüyorum.” diyen Yatağan Belediye Başkanı, “Mermercilerimizin de atık dökme sıkıntılarını çok yakın bir sürede çözüme kavuşturacağız, son düzlüğe girdik, denilebilir. Devlet Hastanemiz’ in yapımı Ekim Ayı gibi tamamlanacak ama diyaliz cihazları ve tefrişatlar, elektrik, doğalgaz ve kanalizasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Ocak Ayı itibarı ile hizmete açmayı planlıyoruz. Girme Barajı’nda şu anda yüzde 65’ ler civarındayız. Yaklaşık 250-300 milyona mal olacak barajımızı, 2021 sonu ya da 2022 Yılı başı gibi hizmete açabileceğiz.” diye konuştu.

Yatağan’ da şu an en önemli konunun Karayolları’ nın bulvar yol çalışması olduğunu, yapılan yolun sanayi esnafını da memnun ettiğini, iki etapta, iki kilometre yapılacak olan bu bulvar yolunu, dört dörtlük, tertemiz, modern ve pırıl pırıl hizmete sunacaklarını anlatan Toksöz, seçim beyannamesinde verdiği sözlerin hepsini sırasıyla yerine getireceğini söyledi.

Başkan Toksöz, “TOKİ’ nin yapacağı 100 bin konutluk proje içinde Yatağan’ ın da olması için gerekli çalışmayı yapıyoruz. Kent Ormanı kurma projemiz var ve Millet Bahçesi projemizin içinde de bir anfi tiyatro projesini eklemek istedik. Adliye Sarayımız, 10 bin 575 metrekarede, 10 hâkim ve 10 savcı odası ile üç salon olarak projelenip, ihaleye çıkarılıyor. Yatağan Sahası için paramız var ama Büyükşehir ile yapılması gereken değişikliklerin sonuçlanmasını bekliyoruz.” şeklinde, modern ve çağdaş bir Yatağan yaratma çabaları olduğunu anlattı.

ÇALIŞMA GÖREVİ

Yatağan’ a yapmak istedikleri gençlik merkezinin Menteşe, Milas ve Bodrum Gençlik Merkezleri’ nden çok daha güzel olacağı iddiasında bulunan Başkan Mustafa Toksöz, “Bakanlığın bütçesinin üzerine, Belediyemiz de ciddi bir bütçe sağlayacak, Yatağan’ a, güzel, modern, akustik donanımlı ve güzel peyzajlı, her şeyiyle tam planlanmış bir gençlik merkezi kazandıracağız.” dedi.

Yatağan’ın içindeki derelerde, şimdiye kadar hiç bir ıslah çalışması yapılmadığını, derelerin bakımı için proje hazırladıklarını, park ve bahçelerin bir düzen içinde projelendirildiğini belirten ve yapılmakta olan Girme Barajı ile Yatağan Ovası’ nda, her tarlaya bir yolu ile bir de sulama vanası yapılacağının altını çizen Başkan, “Bize verilen görev, çalışmak! Çalışacağız.” diye konuştu.

Özel sektörden geldiği için belediye işlerinin düzeni ve intizamı konusunda sisteme alışmasının zaman aldığını, bürokrasiye ve ihale yapma aşamasının süreçlerine alışmaya çalıştığını, ayrıca devletin birçok kurumunun kendilerine yardımcı da olduğunu aktaran Başkan Toksöz, “Mutlaka sıkıntılar yaşanacak ama biz, sorunlarla gündeme gelmek istemiyoruz. Vatandaş bizden çözüm bekliyor. Bu nedenle şikâyet değil, çözüm merkezi olmamız gerekiyor. Partimiz titiz! Verdiğimiz proje sözlerini topluyor ve neyi yapıp yapmadığımızı değerlendiriyor. Yatağan uzun süre hizmet alamadığı için biz hizmet yaptıkça, daha çok hizmet talebi geliyor. Acil durumlar dışında, programımızı bozmadan, çalışma sistemimize bağlı olarak, daha da fazla gelen bu talepleri, programımızda olmasa da muhakkak yapacağız.” açıklamasında bulundu.

HİZMETTE, DOKUZ KAT FARK

Başkan Toksöz’ün, bundan iki – iki buçuk yıl sonra yollarla ilgili bir talep gelmeyecek bir yapıya kavuşacaklarına, birçok kentten daha yeşil, birçok ilçeden daha güzel, örnek bir kent sistemi getireceklerine, pandemi süreci olmasına rağmen bütçelerini ikiye katladıklarına dair anlatımları da oldu. Başkan Mustafa Toksöz ayrıca Yatağan için son beş yılda yapılan tüm çalışmaların yaklaşık dokuz katını, geçen 18 aylık bir sürede tamamladıklarına da vurgu yaptı.

Yatağan’ da buluna termik santral konusunun tamamen farklı bir konu olup, her gün kontrollerinin yapıldığına, hava değerleri ile hava kalitesinin, özel sektörün gerekli tedbirleri almasına bağlı bulunduğuna, çalışanlar ile diğer insanların sağlığının her şeyden daha önemli olduğuna dikkat çeken Toksöz, “Yatağan’da bulunan kömür rezervi bitmek üzere! Bir tedbir almak ve çözüm bulmak zorundalar. Yeraltından kömür almak için henüz bize gelen bir talep yok! Santralin doğru ve düzgün olarak işlemesinde, hem fikiriz. Devlet, gerekli süre düzenlemelerini yaptı. Hava kirliliğinin önlenmesi için baca filtrelerinin bakımı ve temizliğinde, esnaf, nasıl mutlaka bir tedbir almak zorundaysa özel sektör de bu tedbirleri almak zorunda! İşlerini dört dörtlük yapmaları lazım! Vatandaşı tehdit eden bir unsurda, bizim verebileceğimiz hiç bir taviz olamaz! Kendilerini takipteyiz!” dedi.

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.