Çöl Kaplanı Bodrum’da anılacak

Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 30-31 Mart tarihlerinde yapılacak ilk yarışı olan Bodrum ayağı ‘Çöl Kaplanı’ Kemal Merkit anısına yapılıyor.Çöl Kaplanı lakabına sahip olan ve 7 Eylül 2012 günü Transanatolia Rally...

Çöl Kaplanı Bodrum’da anılacak

Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 30-31 Mart tarihlerinde yapılacak ilk yarışı olan Bodrum ayağı ‘Çöl Kaplanı’ Kemal Merkit anısına yapılıyor.

Çöl Kaplanı lakabına sahip olan ve 7 Eylül 2012 günü Transanatolia Rally Raid parkurunda bir yarışçının arkadan çarpması sonucu hayatını kaybeden ve Türkiye'de yetişen en önemli motokros ve enduro motosiklet yarışçılarından biri olan Kemal Merkit adına düzenlenecek olan Türkiye Enduro Şampiyonası ilk yarışı Bodrum Ayağı 30-31 Mart tarihlerinde Bodrum Kızılağaç parkurunda yapılacak.

Bodrum Motosiklet Kulübünün düzenlediği Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Bodrum yarışının ev sahipliğini bu sene eşsiz güzelliği ile Bodrum üstleniyor.Türkiye'de yetişen en önemli motorkros ve enduro motosiklet yarışçılarından biri olan Kemal Merkit adına düzenlenecek bu yarış uzun, yorucu ve heyecanlı bir parkurdan oluşuyor.

Bu yarışı Kemal Merkit adına düzenlemek isteyen Bodrum Motosiklet Kulübü üyeleri "Uzun yıllarca Bodrum’da yaşamış ve 1998 yılında kurulan Bodrum Motosiklet Kulübünün ilk üyelerinden olan Kemal Merkit, Bodrum’a motosiklet sporunu sevdirmiş ve idol bir kişiliktir" diye açıklama yaptı.

Bodrum Motosiklet Kulübü Eski Başkanı ve Türkiye Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fayşal Şefkatlioğlu  ise " Birçok farklı motosiklet disiplininde yarışlara katılan ve 2002 yılında Dakar Rallisi'ne katılan ilk Türk pilotu olan Kemal Merkit için bu yarışı düzenlemek bizim gönül borcumuzdur" dedi.

Türkiye'nin en usta motorsikletçileri , en hızlı gençleri Bodrum'da Kemal Merkit için start alacak. Bodrum Motosiklet Kulübü’nün düzenlediği Türkiye Enduro Şampiyonası ilk yarışı Bodrum Ayağı' na Bodrum başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa ve çeşitli illerden 100 sporcunun katılması bekleniyor. Toplam 24 km parkurda yarışacak olan yarışçılar için zor ama heyecanlı bir yarış olacak.

Bodrum Motosiklet Kulübünün düzenlediği Türkiye Enduro Şampıyonası 1. Ayak Bodrum Yarışı 30 Mart Cumartesi günü Bodrum meydanından Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Emniyet Müdürü Ömer Akgün tarafından start verilerek başlayacak. 31 Mart' ta Bodrum Kızılağaç parkurunda extreme test ve enduro test etapları ile devam edilecek.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.