Çöl Kaplanı anısına yarıştılar

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Kızılağaç mevkisinde düzenlenen Türkiye Enduro motosiklet yarışı sona erdi. 2 gün süren yarışlar sonucunda 6 kişi yaralandı.Kızılağaç mevkiinde düzenlenen Türkiye Enduro 1. ayak şampiyonası...

Çöl Kaplanı anısına yarıştılar

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Kızılağaç mevkisinde düzenlenen Türkiye Enduro motosiklet yarışı sona erdi. 2 gün süren yarışlar sonucunda 6 kişi yaralandı.

Kızılağaç mevkiinde düzenlenen Türkiye Enduro 1. ayak şampiyonası sona erdi. 117 yarışmacının kıyasıya yarıştığı şampiyonada 6 kişi hafif şekilde yaralandı. Zor parkurlarda mücadele eden yarışmacıların engebeli pistte yaptıkları hareketler nefesleri kesti. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği yarışta sporcular engebeli yollarda zor anlar yaşadı. Bazı yarışçılar ise motosikletlerinden düştü. Yarışta 1 kişi ayağını kırarken, 5 sporcu ise 112 acil servis ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi. Birçok yarışçı ise motorlarından düşmesi sonucu hafif sıyrıklar ile yarışa devam etti. Nefes kesen yarışta zor anlar yaşayan sporcular 27 km’lik parkurda 3 tur atarak yarışı tamamladı. Yarışta dereceye giren sporcular Ovasis alış veriş merkezinde gerçekleşen ödül töreninde kupalarına kavuştu. Hacı lakabı ile Mustafa Özkeskin, A1 kategorisinde 1. olurken, Fırat Şahin 2., Ersoy Uzun 3. oldu. B1 Kategorisinde Turgay Özak 1., Yasin Cakı 2., Ercin Durmaz 3. oldu. 2A kategori 1.’si Sinan Memnun, 2B kategori 1.’si Erkan Özcan, 3A kategori 1.’si Burak Özdemir, 3B kategori 1.’si ise Harun Erdoğan oldu. Kupalarını Bodrum Emniyet Müdürü Ömer Akgün ile TMF Yönetim Kurulu üyeleri tarafından dereceye giren yarışmacılara verildi. Geçtiğimiz yıl yurtdışındaki motosiklet yarışlarında hayatını kaybeden Çöl Kaplanı lakaplı motosiklet yarışçısı Kemal Merkit anısına düzenlenen yarış sonrasında Merkit’in eşi Zeynep Mekit ise hobi 1.’si İlhan Karakaş ödülünü veridi.

A1 klasmanında 1’ci olan Mustafa Özkeskin gazetecilere yaptığı açıklamada zor bir yarış olduğunu belirterek, “Parkurlar çok zordu. Kıyasıya yarıştık. Çok yoğun bir ilgi vardı yarışlara. Ufak tefek yaralanmalar oldu ama çok şükür büyük bir kaza olmadı. Bizim sporda zaten yaralamalarda olur. Benim hedefim Türkiye şampiyonluğu” dedi.

Öte yandan, Onur Öztürk(30) isimli yarışmacısı ise sağ ayak bileğini yarışta kırdı. Öztürk Bodrum Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Birçok yarışçının düşüş anları ise izleyiciler korku dolu anlar yaşattı. Sona eren yarışlarda şans eseri büyük yaralanmalar olmadı.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.