Çocukların gözünde çevre

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Canon Firması işbirliği içerisinde Hayat Boyu Öğrenme Programları kapsamında gerçekleştirilen “Çocukların Gözünden Çevre” temalı fotoğraf sergisi, Kavaklıdere İlçesi Belediye İşmerkezi’nde...

Çocukların gözünde çevre

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Canon Firması işbirliği içerisinde Hayat Boyu Öğrenme Programları kapsamında gerçekleştirilen “Çocukların Gözünden Çevre” temalı fotoğraf sergisi, Kavaklıdere İlçesi Belediye İşmerkezi’nde gerçekleştirildi.

2012 yılı Hayat Boyu Öğrenme Programları kapsamında Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan “Environmental Education-The Gate For Healthy Lives”; Çevre Eğitimi- Sağlıklı Yaşam Yolu adlı Comenius Bölgesel Ortaklık Projesinin alt faaliyetlerinden olan “Çocukların Gözünden Çevre” konulu fotoğraf sergisi açıldı. Sergiye İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Kaymakam Doğan Kemelek, Garnizon Komutanı Engin Güzel, Belediye Başkanı Mehmet Demir, Şube Müdürleri Mehmet Yılmaz, Murat Eskiakgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Cazağ, Yrd. Doç. Dr. Hacer Kayhan, Canon Firması Sürdürülebilirlik Müdürü Karen Lensink, bazı projelerde paydaş olan Polonyalı ekip ve diğer davetliler katıldı.

Canon Eurasia firmasının katkılarıyla yapılan sergide ödül töreninin ardından fotoğraf sergisi ziyarete açıldı. Çevre Sosyal Sorumluluğu Programı kapsamında hazırlanan “Canon Objektifinden Çocukların Gözünde Çevre” konulu fotoğraf sergisinde, Kavaklıdere Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin bir ay süreyle çektikleri fotoğraflar sergilendi. Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin çektikleri 49 fotoğrafının sergilendiği etkinlikte dereceye girenlerle birlikte tüm öğrenciler ödüllendirildi. Proje kapsamında çevre fotoğraflarının çekilmesiyle öğrencilerde çevre duyarlılığı ile ilgili farkındalık oluşturmak amaçlandı. Kırık ve alçılı koluyla sergiye katılarak başarılı çalışmalar sergileyen Aylin Duman adlı öğrenci, ilgiyi üzerinde topladı.

Bu etkinlik süresince öğrenciler, Canon firmasındaki uzmanlar tarafından fotoğraf çekimi ve çevre konularında eğitim aldılar. Eğitim sonrasında firma tarafından eğitim alan her bir öğrenciye fotoğraf makineleri verildi. Öğrencileri bir ay süreyle çevre ile ilgili kendi bakış açılarını yansıttıkları objektiflerle fotoğraf çekimleri yaptılar. Öğrencilerde çevre bilincinin oluşturulmasının amaçlandığı etkinlikte, doğaya, yaşadığı çevreye karşı duyarlı, saygılı ve korumacı bireylerin yetişmesi hedeflendi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.