Çocuklardan Soma’ya anlamlı destek

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in eşi Fatma Dilek Güvençer ve Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi tarafından Perşembe Pazarı önünde Soma’da yaşamını...

Çocuklardan Soma’ya anlamlı destek

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in eşi Fatma Dilek Güvençer ve Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi tarafından Perşembe Pazarı önünde Soma’da yaşamını yitiren maden şehitlerinin aileleri yararına düzenlenen kermesin açılışını yaptı.

Çocuk Evlerinde kalan çocuklar tarafından “Muğla Çocuk Evleri Somalı Çocuklarla Kucaklaşıyor” sloganı ile düzenlenen kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Serginin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Salih Gürhan: “Bu sergiyi açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.  Yaşları küçük ancak yürekleri çok büyük çocuklarımızın evlerinde birebir hazırlamış olduğu ürünlerin satışa sunulduğu bu sergiyi sizlerle paylaşmak üzere burada toplandık. Kermesimizin bütün sivil toplum örgütlerine örnek olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu kermesin Çocuk Evlerinde kalan çocukların kendi istekleri ile gerçekleştirildiğini söyleyen Akkuzu, “ Çocuklarımız, Soma’da yaşamını yitiren maden şehitlerimizin geride kalan eş ve çocuklarına yardım etmek için  bu etkinliği yapmak istedi. Bu kermes çocuklarımızın sosyal sorumluluk projelere ve toplumsal olaylara duyarsız kalmadığının en güzel göstergesi. Çocuklar evlerde anneleri ile birlikte yaptığı ürünleri burada satışa çıkardı. Elde edilen gelir Soma’daki kardeşlerine gönderilecek.” diye konuştu.

Kermese Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ve eşi Zeliha Akkuzu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün eşi Gülsün Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan’ın eşi Hatice Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü çalışanları çocukları ve annelerini kermeste yalnız bırakmadı.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.