Çocuk Oyun Grupları yenileniyor

Muğla Belediyesi parklarda bulunan çocuk oyun gruplarını yenileyerek daha güvenli ve çağdaş hale getirme çalışmalarına başladı.Çocuk oyun gruplarının yenilenme çalışmaları Menteşe Bölgesinde, Turan Şahin Parkında ve...

Çocuk Oyun Grupları yenileniyor

Muğla Belediyesi parklarda bulunan çocuk oyun gruplarını yenileyerek daha güvenli ve çağdaş hale getirme çalışmalarına başladı.

Çocuk oyun gruplarının yenilenme çalışmaları Menteşe Bölgesinde, Turan Şahin Parkında ve Mehmet Ağa Kocahavuz Parkı alt tarafında bulunan spor kompleksi yanındaki parkta devam ediyor.

Muğla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Salih Tufan çalışmalar hakkında şu açıklamayı yaptı: “Modern oyun gruplarıyla birlikte parkların, çocukların ruhsal, fiziksel ve sosyal gelişimine daha çok katkı sağlaması hedefleniyor. Mevcut çocuk oyun grupları kaldırılarak yerlerine daha güvenli, sağlıklı ve modern oyun grupları yerleştirilerek çocuklara oyun keyfi yaşatılacak. Ayrıca bu oyun alanlarının zeminleri daha sağlıklı, güvenli ve estetik olan kauçuk malzeme ile kaplanacaktır. Yapılan araştırmalara göre, kauçuk malzeme çocukların düşme sonucu uğradığı zararları %76 oranında azaltmaktadır. Yeni çocuk oyun grupları TS EN-1176 standartlarına sahip olduğu için platformlarının üzerleri kauçuk malzeme ile kaplı, bağlantı noktalarındaki cıvatalar plastik kapak ile örtülü ve oyun alanları tamamen kauçuk malzeme ile kaplı olacak.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.