Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplandı

Muğla Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılının ilk toplantısı Vali Yardımcısı Salih Gürhan başkanlığında gerçekleşti.2014 yılının ilk çocuk koruma il koordinasyon kurulu toplantısı valilik toplantı salonunda...

Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplandı

Muğla Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılının ilk toplantısı Vali Yardımcısı Salih Gürhan başkanlığında gerçekleşti.

2014 yılının ilk çocuk koruma il koordinasyon kurulu toplantısı valilik toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ulutürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kariptaş, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, SGK İl Müdür Yardımcısı Aysun Çakır, İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amiri Karagöz Cindoruk, Çocuk ve Kadın İşlem Astsubayı Arzu Bulca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ayşe İinceoğlu, İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Küçükoğlu, Muğla Belediyesi Zabıta Müdürü Şevket Gülen, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Emniyet Çocuk Şube müdürü Ergin Sıcakdemir, Muğla Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Anlı Coşkun ve Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu Sekretaryasını yürüten Neslihan Han Katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, 3 aylık dönemde yapılan çalışmaları aktarırken, Muğla’daki mevcut sorunlara ve çözüm önerilerini açıkladı. Akkuzu, tüm kamu kuruluşları ile koordineli bir şekilde söz konusu tedbir kararlarının yürütülmesinde herkesin üzerine düşen görevi yapacağına inandığını söyledi.

Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu İl Sekretaryası Neslihan Han ise, İl ve İlçe Koordinasyon Kurullarının oluşturulduğunu, bunların eğitim çalışmasının ilk ayağının Dalaman İlçesinde gerçekleştirildiğini söyledi. Fethiye, Seydikemer, Bodrum ilçelerinde de kaymakamlıklar başkanlığında eğitimlerin gerçekleştirildiğini, bundan sonraki aşamada Muğla’daki tüm Aile Mahkemeleri Cumhuriyet savcılıkları ve tedbir kararlarını uygulamakla yükümlü kam kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyon sağlanmasına yönelik çalışma başlatılacağını, riski fark etme ve yönlendirme konusunda çalışmalar başlatılarak ihtiyaç analizi çıkarılması için faaliyetlerin sürdürüleceğini söyledi.

Vali Yardımcısı Salih Gürhan ise çalışmaların önemine ve yürütülecek çalışmalarda Sosyal Hizmet Uzmanlarına büyük iş düştüğün söyledi.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.