Çıplak ayaklarıyla mendil satıyor

Bodrum’da sayıları her geçen gün artan mülteciler park ve bahçelerde yaşamaya devam ederken çocukları da kağıt mendil satmaya başladı.Özellikle Neyzen Tevfik Caddesi üzerindeki park ve bahçelerde yaşayan Suriyeli mültecilerin...

Çıplak ayaklarıyla mendil satıyor

Bodrum’da sayıları her geçen gün artan mülteciler park ve bahçelerde yaşamaya devam ederken çocukları da kağıt mendil satmaya başladı.

Özellikle Neyzen Tevfik Caddesi üzerindeki park ve bahçelerde yaşayan Suriyeli mültecilerin çocukları akşam saatlerinde turistlerin yoğun olduğu bölgelerde kağıt mendil satarak ailelerinin yemek parasını çıkarttıklarını söylüyorlar. Yerli ve yabancı turistlere utangaç tavırlarıyla kağıt mendil satmaya çalışan çocukları bazıları terslerken, bazıları da 1 Liraya satılan mendillerden satın alıyor.

Suriye’de Halep’te yaşadıklarını ve savaştan sonra uzun süre Şanlıurfa’da ki kamplarda yaşadıklarını belirten ve ayağında giyecek ayakkabısı bulunmayan Suriyeli minik Hüseyin, “Abi babamı kandırdılar. Paramızı aldılar Bodrum’da iş var diye ama adamlar kayboldu biz de parkta yaşıyoruz” dedi.

Her bir Suriyeli ailenin birbirinden acı bir hikayesi bulunurken, her geçen gün sayıları artan ve Bodrum’daki park ve bahçelerde yaşayan Suriyeli mültecilerin durumlarına nasıl bir çözüm üretileceği ise Bodrumlu vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.