Çıntar ekmek kapısı oldu

Dağda kendiliğinden yetişen mantar türlerinden  ‘Çıntar’  Muğla’nın Yatağan İlçesinde,  köylü vatandaşların ekmek kapısı oldu. Yatağan’da günde tonlarca Çıntar 5 lira ile 10 lira arasında alıcı...

Çıntar ekmek kapısı oldu

Dağda kendiliğinden yetişen mantar türlerinden  ‘Çıntar’  Muğla’nın Yatağan İlçesinde,  köylü vatandaşların ekmek kapısı oldu. Yatağan’da günde tonlarca Çıntar 5 lira ile 10 lira arasında alıcı buluyor.

Sonbahar mevsiminde dağlardaki çamlık ve meşelik alanlarda kendiliğinden yetişen  Çıntar, hem şehirde   yiyeni  hem de köyde toplayıp satanı memnun ediyor. Hiçbir maliyeti olmayan dağlardan toplanan Çıntarların kilosu 5 lira ile 10 lira arasında satılıyor.

Sonbahar yağmurlarından sonra çam ve meşe ormanlarının diplerinde ortaya çıkan Çıntar orman köylerinde yaşayan vatandaşların adeta ekonomik açıdan imdadına yetişiyor.

Dağda topladığı çıntarları satan Çamlıyurt köyünden Mehmet Ön; ‘Çıntar mevsimini dört gözle bekliyoruz, çünkü hiçbir maliyeti yok ne kadar toplayıp satarsak o kadar kazanıyoruz. İlk günlerde kilosunu 20 liradan sattık şu anda bollaşınca 5 lira ile 10 lira arasında satıyoruz. Allah bereket versin, iyi para kazanıyoruz’ şeklinde konuştu.

Çıntar satın alan vatandaşlar ise; ‘Çıntar çok lezzetli güzel bir damak tadı var çok seviyoruz.  Şifalı olduğunu düşündüğümüz, Çıntarın pazara gelmesini bekliyoruz’ dediler.

Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Yetkilileri ise,  Çıntarın organik, vitamin açısından çok faydalı bir bitki olduğunu belirterek,  Çıntar satın alan vatandaşların Özellikle Çıntara benzeyen zehirli mantar türlerini ve kurtlu Çıntarların dikkat edilmesi gerektiğinin altının çiziyor.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.