Çin Kültürü Bodrum’da

Bodrum ilçe Belediyesi ve Bodrum Sağlık Vakfı’nın destekleriyle düzenlenen "Çin Kültür Gecesi" Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde kokteyl ve geleneksel Çin müziği konseri ile gerçekleşti. Gecede fotoğraf sanatçısı...

Çin Kültürü Bodrum’da

Bodrum ilçe Belediyesi ve Bodrum Sağlık Vakfı’nın destekleriyle düzenlenen "Çin Kültür Gecesi" Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde kokteyl ve geleneksel Çin müziği konseri ile gerçekleşti. Gecede fotoğraf sanatçısı Oğuz Hamza Çin’de çektiği karelerle bir gösteri sundu.

Çin Kültür Gecesi'ne Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ankara Çin Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Yu Jian, Sichuan Konservatuarı Geleneksel Çin Müzik Orkestrası, Çin'de 20 yıl gazetecilik yapan Kamil Erdoğdu, Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Biçer, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Yıldızhan ile Çin'li turistler ve Bodrum'da yaşayan vatandaşlar katıldı.

Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Biçer yaptığı açılış konuşmasının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u mikrofona davet etti. Başkan Kocadon ilk defa katıldıkları Çin Turizm Fuarı’ndan sonra Çin Halkını ve kültürünü Bodrum’da ağırlamaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Ayrıca bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Biçer'e, fotoğraf sanatçısı Oğuz Hamza'ya, Bodrum Sağlık Vakfı Halkla İlişkiler Sorumlusu Şafak Yaşar'a da teşekkür etti.

Çin’de yaşayan ve 20 yıl gazetecilik yapan Kamil Erdoğdu yaptığı konuşmada, Çin Basını ve Batı Basını hakkındaki düşüncelerini aktardı ve Çin Basınının gerçek ve duyarlı oluşuyla, batıdan onlara böyle bir organizasyonla destek verilmesinden dolayı duydukları mutluluk ve sevinci iletti.

Sichuan Konservatuarı Geleneksel Çin Müzik Orkestrası, geleneksel müzik aletleri ile Çin müziğinin farklı ve zengin tınıları ile atmosfere sihirli bir hava yaydılar. Gecede fotoğraf sanatçısı Oğuz Hamza'nın Çin'de çekmiş olduğu fotoğraf gösterisi yapıldı. ‘Çin Kültür Gecesi’nin sonunda etkinliğe katılan Ankara Çin Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Yu Jian'a, Sichuan Konservatuarı Geleneksel Çin Müzik Orkestrası'na, Kamil Erdoğdu'ya ve Oğuz Hamza'ya gecenin anısına hediyeler takdim edildi.

Katılımcılar daha sonra Bodrum Belediyesi’nin düzenlediği akşam yemeğinde bir araya geldiler.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.