Çiğ köfteli gece

Menteşe’de hizmete giren Urfa Sofrası, “Urfa Sıra Gecesi” düzenledi. Türkülerin çalıp söylendiği gecede halaylar çekilirken hazırlanan çiğ köfte davetlilere ikram edildi.Menteşe’de hizmete giren Urfa Sofrası, “Urfa...

Çiğ köfteli gece

Menteşe’de hizmete giren Urfa Sofrası, “Urfa Sıra Gecesi” düzenledi. Türkülerin çalıp söylendiği gecede halaylar çekilirken hazırlanan çiğ köfte davetlilere ikram edildi.

Menteşe’de hizmete giren Urfa Sofrası, “Urfa Sıra Gecesi” düzenledi. Çok sayıda davetlinin yer aldığı geceye Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar ile eşi de katıldı.

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in bir dönem gerçekleştirdiği “İbo Show” televizyon programında yer alan Kazancı Bedih Ekibi gece boyunca çalıp söylediği türkülerle davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Türküler eşliğinde çiğ köftenin hazırlandığı, halayların çekildiği, ateş ile davul gösterilerinin yapıldığı gecede davetliler gönüllerince eğlendiler.

Her ay belirli aralıklarla bu tür organizasyonlara yer vereceklerini belirten Urfa Sofrası ortaklarından Ramazan Özkan; “ Eskisi gibi geleneklerimiz yaşatılmıyor. Zamanın ilerlemesi ile gelişen teknolojide gençlerimizin sürdüreceği geleneklerimiz artık yok olmaya başlıyor. Bizde bu düşünceyle Urfa sıra gecelerini düzenleyerek geleneklerimizi yaşatmak istedik. İlgi çok güzeldi. Nasıl Urfa’da Muğla gelenekleri yaşatılıyorsa, Muğla’da Urfa’nın geleneklerini yaşatmak istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.