Çift Cumbalı Evin restorasyonu bitiyor

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Balıbey Mahallesi Hamamönü Sokakta restorasyonu İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından yapılan ve bittikten sonra Muğla Üniversitesine kullanım hakkı verilecek Muğla’nın ilk kiremitli...

Çift Cumbalı Evin restorasyonu bitiyor

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Balıbey Mahallesi Hamamönü Sokakta restorasyonu İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından yapılan ve bittikten sonra Muğla Üniversitesine kullanım hakkı verilecek Muğla’nın ilk kiremitli ve çift cumbalı evinde incelemelerde bulundu. Vali Güvençer’i Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Veli Çelik, restorasyonu gerçekleştiren mimar Meral Oğuz’dan çalışma hakkında bilgi aldı. 

Mimar Meral Oğuz, restorasyon işinin bu ay içinde tamamlanacağını belirtirken, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Veli Çelik, bugüne kadar yaklaşık 500 bin TL harcama yapıldığını söyledi. Çelik, çalışmaların 17-18 Ağustos tarihlerinde tamamlanmasının beklendiğini söyledi. Rektör Mansur Harmandar ise, aile tarafından tarihi binanın Üniversiteye devredildiğini söylerken, “Ben rektör seçildikten sonra binanın yıkılmak üzere olduğunu söylediler. İl Özel İdare Müdürlüğü ile yaptığımız protokol ile, tarihi bina aile tarafından İl Özel İdare Müdürlüğü’ne devredildi ve restorasyonu başladı. Restorasyon bittikten sonra yapılacak yeni bir protokol ile kullanım hakkı Üniversitemize devredilecek. Üniversitemizin Kültür Merkezi olarak kullanacağımız bu binayı Üniversitemizi yeni kazanan öğrencileri ziyaret ettireceğiz” dedi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.