CHP’li Meclis üyesine Uzakdoğu cezası

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete için, "Uzakdoğu'ya masaj yaptırmaya gidiyor" diyen CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi ve Grup Başkanvekili Dursun Kaplan'a 87 gün hapis cezası verildi, ceza daha sonra paraya çevrildi. Mete,...

CHP’li Meclis üyesine Uzakdoğu cezası

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete için, "Uzakdoğu'ya masaj yaptırmaya gidiyor" diyen CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi ve Grup Başkanvekili Dursun Kaplan'a 87 gün hapis cezası verildi, ceza daha sonra paraya çevrildi. Mete, kararın ardından maddi tazminat davası da açacağını söyledi. 

CHP'li Marmaris İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Kaplan, geçen yıl yerel bir televizyon kanalında "Kadem Mete, her kış Uludağ'a kayak yapmaya, Uzakdoğu'ya da masaj yaptırmaya gidiyor" demişti.

Kaplan'ın sözlerinin ardından Mete, "Hayatımda hiç kayak yapmadım, Uzakdoğu'ya da gitmedim. Mahkemede hesaplaşacağız" diyerek dava açmıştı. Yaklaşık 9 ay süren mahkeme sonuçlandı ve Marmaris 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Mete'ye hakaret ve iftira ettiği gerekçesiyle Kaplan'a 87 gün ceza verdi. Ceza, Kaplan'ın sosyal ve ekonomik durumu göz önüne alınarak paraya çevrildi, toplam bin 740 liranın 8 eşit taksitle ödenmesini istedi. Paranın ödenmemesi halinde para cezası hapis cezasına çevrilecek. Mete, kararın ardından Kaplan hakkında bir de maddi tazminat davası açtı.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.