CHP’li gençlerden Başbakana tepki

Başbakan Erdoğan’ın, kız ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı öğrenci evlerinin denetleneceğini duyurması ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Muğla İl Gençlik...

CHP’li gençlerden Başbakana tepki

Başbakan Erdoğan’ın, kız ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı öğrenci evlerinin denetleneceğini duyurması ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Mahir Akgül, “Uygulamayla iktidar yatak odalarımıza kadar girmekten geri durmayacak kadar ahlaksız ve gözü dönmüş.”dedi.

Başbakan Erdoğan’ın, kız ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı öğrenci evlerinin denetleneceğini duyurmasının ardından CHP Muğla İl Gençlik Kolları uygulamaya tepki gösterdi. Parti binası önünde yapılan açıklamaya CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi Aday Adayları ile gençlik kollarına üye gençler katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan, CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Mahir Akgül; “İktidara geldiği ilk günden beri kendisi gibi olmayan, her kesime karşı büyük bir hukuksal ve psikolojik savaş yürüten siyasi iktidar, bireysel özgürlüklere olan saldırılarını gün geçtikçe daha da vahşileştiriyor. Son olarak Başbakan Erdoğan’ın kız ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı öğrenci evlerinin denetleyeceğini duyurması, siyasi iktidarın on yıllık baskıcı, gerici ve faşizan politikalarını dahi aşmış ve o malum gömleğini tekrar giymeye çalışması gözlerden kaçmamıştır. Bu uygulamayla faşist iktidar, toplumsal özgürlüklere karşı yürüttüğü barbar savaşını bir adım öteye taşıyarak, evlerimizin içine yatak odalarımıza kadar girmekten geri durmayacak kadar ahlaksız ve gözü dönmüş olduğunu kendi elleriyle gözler önüne sermektedir.  Yurttaşların birlikte yaşadıkları kişiler yalnızca kendilerini ilgilendirmekte olup, özel hayatın gizliliği kapsamındadır. Ülkedeki onca soruna rağmen, kendini toplumun cinsel yaşamını yeniden inşa etmeye adayan sapkın iktidarın, bu eylemleri yakın tarihte yalnızca faşist Adolf Hitler’in ari ırk üretme çabalarıyla örtüşmektedir. Evlere saldırı düzenlemek, bunu planlamak hiçbir biçimde     Başbakan’ın kendisinin ifade ettiği muhafazakar demokratlıkla bağdaştırılamaz. Bunun adı dinci diktatörlüktür. Böyle bir yetki kendilerine hiçbir yasa ile de verilmemiştir. Ülkemizde bin bir güçlük içinde okumaya çalışan üniversiteli öğrencilere hiçbirimizin kabul etmeyeceği bir hakaret. Bu sözler yalnızca hakaret değil, bir zihniyetin uygulamasıdır. Türkiye böyle bir gerici zihniyeti kabul etmekten artık çok uzak ve biz gençler bu uygulamalara asla ve asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.