CHP İmralı görüşmelerini destekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK üyeleri tarafından Türkiye genelindeki il ve ilçe yönetimlerine yönelik ziyaretler devam ediyor.İl ve ilçe yönetimlerinin sorun ve çalışmalarını yerinde incelemek için yapılan ziyaretlerden biri...

CHP İmralı görüşmelerini destekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK üyeleri tarafından Türkiye genelindeki il ve ilçe yönetimlerine yönelik ziyaretler devam ediyor.

İl ve ilçe yönetimlerinin sorun ve çalışmalarını yerinde incelemek için yapılan ziyaretlerden biri Muğla’nın Ortaca ilçe yönetimine yapıldı. İnceleme ziyaretine Amasya Milletvekili Ramiz Topal ile CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş katıldı. Ziyaret nedeniyle ilçe yönetiminde bir toplantı düzenlenirken, toplantıya Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, İlçe yönetimi ve partililer katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Ercan Karakaş, her seçimin önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Yerel seçimlerde önemlidir ama bu yerel seçimler daha önemli. Çünkü 11 yıldır iktidar olan bir AKP var, halka vaat ettiklerinin tersini yapan bir iktidar var, demokrasiyi getireceğim, özgürlükleri getireceğim dedi adeta bir otoriter baskı rejimine girdiyoruz. Adalet dedi, adil yargılama dedi, tam tersi yapılıyor yargıyı kendisine bağlı hale getirdi”

Türkiye’de özgürlüklerin çok kısıtlı olduğunu belirten Karakaş, şunları söyledi: “Gerçekten Türkiye’de özgürlükler çok kısıtlı. Gittikçe kısıtlanıyor ve iktidar maalesef bunu ileri demokrasi diye göstermeye çalışıyor. Yaşadıklarımızın ileri demokrasi ile alakası yoktur. Daha dün özgürlük evi yeni bir Türkiye raporu hazırladı, Türkiye’deki demokrasiyi yarı demokrasi olarak nitelendiriliyor. Bunu halk zaten yaşayarak görüyor. En ufak bir hak aramada, işçi, kadın, öğrencinin hangi muamele ile karşılaştığını görüyoruz."

CHP olarak, Cumhuriyeti kuran ve demokrasiyi getiren bir parti olduklarını anlatan Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’de demokrasiyi geliştirme bizim misyonumuz. Çünkü halkın, herkesin sorunu demokraside daha iyi çözülür. İnsanlar korkmadan düşüncelerini söyler, örgütlenir. Örgütlü mücadele ederek hak arar. Bütün bu mücadeleleri biz arayacağız. O yüzden yerel seçimlerde AKP’ye bu otoriter tutumundan ötürü, özellikle yöneticileri, çalışanları hiç kaale almayan ekonomik sosyal politikalarından dolayı bir ikaz vermesi gerekiyor halkın, bunu vereceğine inanıyoruz. Muğla’da gördüğümüz o. Muğla’da İl Genel Meclisi’nde birinci olarak bütün Türkiye’ye neler yapılması gerektiğini gösterdik. Köydekiler CHP’ye oy vermez diye düşünüyorduk ama bir İl Genel Meclisi üzeriden giden hizmetlerle köylerdeki oyların ne kadar arttığını gördük. Ben buna inanıyorum. İşte AKP iktidarı yeni Bütünşehirler yaptı, bunlardan biri de Muğla. Kötü bir yasa çıkarttı. Gerekçeleri çok yanlış, Türkiye’de çok belediye var diyorlar bu çok komik. Fransa’da 40 bin belediye var, belediyeler ne kadar aşağı inerse insanlar için o kadar iyidir çünkü insanlar için eşitlik ilkesi var. Herkesin bu hizmetlerden yararlanması lazım. Ama öyle bir sistem getirdiler ki, mesela bizim Balıkesir’i büyükşehir yaptılar, bir ucundan bir ucu 220 km. Muğla 450 km. İnanılmaz birşey. Bu yanlış sistemle seçimlere gidiyoruz ama CHP iktidar şansını yakaladığında bu sistemi değiştirecek.”

AKP’nin bu yasa ile birçok ili alacağını hesap ettiğini belirten Ercan Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama yerel demokrasi istedikleri falan yok. Merkezde Başbakanı modern sultan görmek istiyorlar, Başkanlık tartışmaları bu, başka birşey değil. Biz 100 yıldır parlamenter demokrasiyi yaşıyoruz, onun eksiklerini tamamlayacak yerde, bunu tamamlayacak yerde başkanlık sistemi diye birşey getirdiler, biz buna karşıyız.”

İmralı görüşmeleri

İmralı görüşmeleri ile ilgili açıklamada bulunan Ercan Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel Başkanımız, İmralı görüşmeleri ile ilgili açıklamalarını yaptı. Ben tekrar edeyim. Biz CHP olarak Türkiye’de barış olsun istiyoruz, gençlerimiz ölmesin istiyoruz. Dolayısı ile AKP samimi ise, Meclis'ten kaçmıyorsa, Ana muhalefete bilgi vermekten kaçmıyorsa ve halkımızıın kabul edemeyeceği, ülke sınırı, bütünlüğü ile ilgili konularda bir başka planı yoksa bu sürece genel başkanımızın dediği gibi destek veriyoruz. Biz barışı savunan bir partiyiz. Barış çaba ile, siyasetle olur. Artık bizim gittiğimiz yol budur.”

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK cenazelerine taziye ziyareti ile ilgili de bir soruyu değerlendiren Ercan Karakaş, şunları söyledi: “Genel Başkanımız Çin’den  döndü cenazeye katıldı. Hafta başında konuyu araştıracak. Dinlenecek, bakılacak ona göre karar verecek. Tabi partimizin değerleri var, ilkeleri var, hassasiyetleri, kullandığı bir dil var, hepimize düşen sorumluluk bu çerçevede kalmak“

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.