Cezaevinde toplu intihar girişimine soruşturma

Muğla E Tipi Cezaevi Çocuk koğuşunda kalan 6 çocuğun toplu intihar girişiminde bulunmasıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, çocukların kendilerine kötü davranıldığı iddialarının asılsız olduğunu,...

Cezaevinde toplu intihar girişimine soruşturma

Muğla E Tipi Cezaevi Çocuk koğuşunda kalan 6 çocuğun toplu intihar girişiminde bulunmasıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, çocukların kendilerine kötü davranıldığı iddialarının asılsız olduğunu, moral bozukluğu ile yapılan bir davranıştan kaynaklandığını açıkladı.

Muğla E Tipi Cezaevi Çocuk koğuşu B Blok 6’ncı odada kalan ve "Kasten adam öldürme, hırsızlık ve cinsel istismar" suçlarından tutuklu K.K, A.Ö, S.M, S.T, M.A.V. ve A.D, isimli çocuklar sıvı deterjan içti. Daha sonra içtikleri sıvıdan dolayı rahatsızlanan ve kendi rızaları ile gardiyan çağıran gençler, 112 Acil Servis Ambulansı ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındılar. Tedavileri tamamlanan 6 genç, tekrar cezaevine gönderildiler.

Basına ‘Kendilerine kötü davranıldığı için toplu intihar girişimi’ şeklinde haberlerin yansıması üzerine açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, “Çocuk koğuşunda 6 kişi çamaşır suyu içerek intihar girişiminde bulunmuş, ancak yine kendi ihbarlarıyla cezaevi yönetimi tarafından hastaneye kaldırılarak tedavileri yapılmıştır. Şu anda endişe edilecek herhangi bir durum yoktur. Cezaevi Müdürü ve Cezaevi savcısının Cumhuriyet Başsavcısına verdikleri bilgide, olayın moral bozukluğu ile çocukların birbirini etkilemesi sonucu meydana geldiği, yine kendilerinin kapıya vurarak yetkililerden yardım istedikleri anlaşılmaktadır. Cezaevi yönetimi tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi edilen çocuk mahkumlar koğuşlarına dönmüşlerdir. Cezaevi savcısının çocuklarla yaptığı görüşmede, ‘Kendilerine herhangi bir kötü muamele yapılmadığını, moralleri bozulduğu için böyle bir şey yaptıklarını’ ifade eden mahkumlar daha sonra pişman olarak yardım istediklerini ifade etmişlerdir” dedi.

Şu an endişe edilecek bir durumun olmadığını ifade eden Ali Boğa, Cumhuriyet Savcılığı tarafından idari soruşturmanın başlatıldığını ve soruşturma neticesinde kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.