Çevre ve Şehircilik tahribata DUR dedi

Gökova Ekolojik Yaşam Derneği’nin, Akyaka Kadın Azmayı kıyısındaki bir otelin inşaatı sırasında Özel Çevre Korumu alanı içinde kalan bölgede dolgu yapıldığı ve çevre tahribatı yapıldığı yönünde bulunulan suç duyurusu...

Çevre ve Şehircilik tahribata DUR dedi

Gökova Ekolojik Yaşam Derneği’nin, Akyaka Kadın Azmayı kıyısındaki bir otelin inşaatı sırasında Özel Çevre Korumu alanı içinde kalan bölgede dolgu yapıldığı ve çevre tahribatı yapıldığı yönünde bulunulan suç duyurusu sonuç verdi.  Yapılan inceleme sırasında söz konusu alanda ağaçların kesildiği, azmak kenarına dolgu yapılarak çevre tahribatı yapıldığı tespit edildi. Oteli yapan firmaya para cezası verilirken, alanın eski haline getirilmesi için de süre verildi.

Dünyaca ünlü, Su Samurlarının ve bir çok kuş türünün yaşama ve üreme alanı olan Özel Çevre Korumu (ÖÇK) alanı içinde yer alan Akyaka Kadın Azmayı yanındaki çevre tahribatı durduruldu. Azmak kenarında bir firma tarafından yapımı devam eden otel inşaatı sırasında azmak kenarındaki ağaçlar kesilirken, koruma alanı içinde yer alan bölümde dolgu yapılarak çevre tahribatı yaratılmıştı.

Tepkilere neden olan bu gelişmenin ardından Gökova Ekolojik Yaşam Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulmuş ve çalışmaların durdurulması istenmişti.

Bunun ardından inşaat ve çevresinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme ve denetimler sırasında; azma kenarındaki Okaliptus  ağaçlarının ve sazlıkların kesildiği, bu kesimden oluşan boşluğa ise inşaat alanından çıkan hafriyatla doldu yapıldığı belirlendi.

İnceleme ve tespitlerin ardından otel inşaatını yapan firmaya Çevre Kanunu gereğince para cezası verilirken, tahribatın yapıldığı alanın ise tekrar eski haline döndürülmesi istendi.  Ayrıca İmar ve Kıyı Kanunu gereğince Ula Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereğince de Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden gelişmelerin ve sürecin takibi istendi.

Bölgedeki çevre tahribatının durdurulması ve yasal işlem uygulanması başta Akyaka sakinleri olmak üzere çevreciler tarafından sevinçle karşılandı. Çevreciler de sürecin takipçisi olacaklarını belirttiler.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.