Çevre Ekibi bilgilendirme çalışmalarına başladı

Büyükşehir yasasıyla Fethiye Belediyesi sınırları içerisine dahil olan Ölüdeniz ve Göcek Mahallelerinde turizm sezonu öncesinde işletmeler ziyaret edilerek Fethiye Belediyesi sorumluluğu altında olan çevresel konular hakkında...

Çevre Ekibi bilgilendirme çalışmalarına başladı

Büyükşehir yasasıyla Fethiye Belediyesi sınırları içerisine dahil olan Ölüdeniz ve Göcek Mahallelerinde turizm sezonu öncesinde işletmeler ziyaret edilerek Fethiye Belediyesi sorumluluğu altında olan çevresel konular hakkında bilgilendirmeler Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli tarafından yapılmaya başlanıldı.

Yapılan çalışma kapsamında, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri işletme yetkililerine canlı müzik, bitkisel atık yağ, geri dönüşüm ve atık pil konularında tebligatlar yaparak, uymaları gereken konular hakkında bilgilendirmeler yaptılar.

Bilgilendirme çalışması hakkında bilgi veren Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, Büyükşehir yasasıyla Fethiye Belediyesi sınırlarına dahil olan Ölüdeniz ve Göcek Mahallelerinde işletmelere çevresel değerler hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz. Çevre Koruma bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması için her kesimin hem mevzuat gereği hem de insan olmanın getirdiği sorumluluk gereği yapabileceği birçok çevresel çalışma var. Şu an yaptığımız çalışma ile hitap ettiğimiz kesim işletmeciler, müzik yayını yapan, çöp çıkaran, geri dönüşümünü ayıran ayırmayan, atık yağlarını ve pillerini yasal yolla teslim eden etmeyen Ölüdenizli ve Göcekli işletmelerle görüşüyoruz. İşletmecilerimizle turizm sezonu başlangıcında birebir diyalog haline girerek bu konularda hem bilgilendirme yapıyor, hem de taleplerini alıyoruz. Bu sayede işletmelerimiz belediyemizin çevresel anlamdaki hizmet kapsamını daha iyi algılıyor, olumlu tepkiler alıyoruz. Bundan sonraki süreçte yapılan çalışmaların kontrolünü sağlayarak verim alınacağı kanaatindeyiz” dedi.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.