ÇEKİRGE MÜCADELESİ BAŞLADI

Geçtiğimiz günlerde Seykidemer ilçesinde yaşanan ve tarım alanlarını etkisi altına alan Çekirge İstilası sonrası İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından mücadele başlatıldı.Geçtiğimiz günlerde Seydikemer...

ÇEKİRGE MÜCADELESİ BAŞLADI

Geçtiğimiz günlerde Seykidemer ilçesinde yaşanan ve tarım alanlarını etkisi altına alan Çekirge İstilası sonrası İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından mücadele başlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde Seydikemer ilçesinde yaşanan çekirge istilası sonrası İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü mücadele başlattı. Çiftçileri zor durumda bırakan çekirge istilası ile ilgili olarak başlatılan çalışmalarla ilgili olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“İlimizde son yıllarda artış gösteren çekirge problemi İl ve İlçe Müdürlüklerimizce titizlikle takip edilmektedir. Konunun önemi nedeniyle 2013 yılından bu yana takip ve incelemesi yapılan çekirge problemine yönelik olarak 2014 yılında, İl genelinde 5.875 da alanda ilaçlama programı oluşturulmuş olup uygulama çalışmaları devam etmektedir. İl Müdürümüz Nazif Ekici 29 Nisan 2014 tarihinde Seydikemer İlçe Müdürlüğünü ziyaretinde konuyla ilgili olarak İlçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi almış, üreticiler ve muhtarlarla görüşmeler yapmıştır.

İl Müdürlüğümüzce 29 Nisan 2014 tarihinde Seydikemer İlçe Kaymakamlığı Toplantı Salonunda “Çekirge Mücadelesi” ve “Zirai İlaç Uygulamaları” konulu toplantı düzenlendi. “

Başlatılan mücadele çerçevesinde ilk olarak; çekirge problemi olan Çökek, Bayır, Çatak, Kayacık ve Dodurga Mahalle muhtarları ve ilaçlama yapacak olan üreticilere yönelik olarak eğitim verildi. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Resul Çoban  ile İl ve İlçe teknik personellerinin de bulunduğu toplantıda, çekirge mücadelesinde karşılaşılan sorunlar ve dikkat edilmesi gereken hususlar görüşüldü.

Toplantıda “Çekirge Mücadelesi” konusunda İl Müdürlüğü personeli Zir. Yük. Müh. Nuran İşler Öztürk tarafından yapılan sunumda çekirgenin türleri, yaşayışı, beslenmesi, zararı, doğal düşmanları ve mücadelesi konularında üreticilere bilgi verildi.

Bu haber toplam 134 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.