ÇEKER, “YER BULSUNLAR SAHA BİR GÜNDE HAZIR”

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker,  “Amatör Takımlar Zorda” başlıklı haberimizin ardından bir açıklama yaptı. Çeker,  “10 tane saha bulsunlar ben hepsini bir günde yapmaya hazırım” dedi.Gençlik...

ÇEKER, “YER BULSUNLAR SAHA BİR GÜNDE HAZIR”

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker,  “Amatör Takımlar Zorda” başlıklı haberimizin ardından bir açıklama yaptı. Çeker,  “10 tane saha bulsunlar ben hepsini bir günde yapmaya hazırım” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, “ Amatör Takımlar Zorda” başlıklı haberimizin ardından gazetemize bir açıklama göndererek, bu doğrultudaki çalışmaları ve projeler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Çeker, “ Amatör kulüpler 10 tane saha bulsunlar ben hepsini bir günde yapmaya hazırım” dedi.

Amatör sporların gelecek yıl Altın çağını yaşayacaklarını söyleyen Çeker, “Biz herkese gönlümüzün de müdürlüğümüzün de kapısını açtık. Zorda olan bize basın aracılığı ile haber göndermez, gelir derdini söyler” diye konuştu.

Çeker 2013-2014 yatım programında Cumhuriyet tarihinin en büyük 18 dev yatırımının start aldığı bir ilde Amatör spor için, Amatör spor kulüpleri için daha nasıl bir adım atılacağını anlayamadığını ifade ederek, “Geçen gün yine yerel gazete de okuyorum. Hava karardığı için maç yarıda kesilmiş, o zaman biraz erken başlarsınız yarıda kesmek zorunda kalmazsınız. Bir gün gelirde süper lig, birinci lig değil, 3.ligde bile oynayan bir takımımız olursa biz o sahayı bir hafta içinde ışıklandırırız. Şu anda buna gerek olup olmadığını sizlerin takdirine bırakıyorum” dedi.

“PARAMIZ 6 AY’DIR BEKLİYOR”

Geldiği günden bu yana Muğla’nın tesisleşme hamlesi için 7 gün 24 saat esası ile çalıştıklarını belirten İl Müdürü Çeker, “18 Dev Tesisin bir çoğunun kazması vuruldu. Bunlarla ilgili bir tek haber görmüyoruz. Bunlar trilyonluk tesisler. Bu tesisler hepimizin tesisleri. Ama yok Amatör Takımlar zorda yok öyle yok böyle suni gündemlerle karşılaşıyoruz. Ben amatör Spor Kulüplerinden Basın aracılığı ile mesaj almam, onlara da basın yolu ile mesaj vermem. Spor Toto’dan gelen yüklü miktarda bakiyem 6 aydır bekliyor. Yer verin, yer bulun diyoruz kimse oralı olmuyor. Kimse kusura bakmasın, eğer bu kadar hevesliler ve Amatör Futbolu bu kadar düşünüyorlarsa ellerini taşın altına koysunlar, yer bulsunlar, var olan yerlerin sorunlarını çözsünler bizde onların bile hayret edeceği sürede sahayı yapıp önlerine koyalım. Her canın sıkıldığında Valiliğe, her sıkıldığında İl Müdürlüğüne pası atarsan golü zor bulursun” şeklinde konuştu.

“2015’DE HİÇBİR SORUNUMUZ KALMAYACAK”

Sadece futbolda değil birçok branşta sıkıntı çektiklerini ancak bunlara kısa süreli geçici çözüm bulduklarını belirterek şunları söyledi; “3.Ligde basketbol takımımız var. Salon yetersiz geliyor çoğu kez idman yapamıyorlar. Voleybolcularımız salon bekliyor. Okçularımız eski bir depoda çalışıyor, Judocularımız bodrum katta idman yapıyor. Biz hepsine koşmaya çalışıyoruz. Şükür ki kısa sürede hepsine geçici çözümler bulduk 2015 de ise hiçbir sorunumuz kalmayacak. Tüm bunlarla beraber Futbolu da kenara atmıyoruz. Bizim için Amatör Tüm futbol kulüpleri bir elin parmağı gibi Muğlaspor da bizim Saburhanesporda bizim. Yıldız takıma kadar çim sahayı verdiğimiz oluyor. Tüm yaz okullarına 3 ay boyunca ücretsiz koskoca stadı açtık. Çalışmaktan, üretmekten tesis yapmaktan korkmuyoruz çekinmiyoruz yeter ki amaç üzüm yemek olsun bağcıyı dövmek değil.”

“KAPILARI KAPALI İL MÜDÜRLÜĞÜ DEĞİLİZ”

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in sporu çok seven geldiği günden beri her dalında sporu destekleyen sık sık Amatör Kulüplerin durumunu soran bir yönetici olduğunu da belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, “Bu konularda Sayın Başbakanımızın ve Gençlik ve Spor Bakanımızın da ilimize sevgisi bakış açısı ortada Televizyonlarda Muğla’nın adını sık sık zikredip 200  milyonluk yatırımdan bahseden bir bakanımız varken “Amatör Takımlar Zorda” açıklaması neye hizmet etmektedir anlamakta güçlük çekiyorum.  Kışla Mevkii ne bir giderde çalışmalara bakarsanız ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız. Biz kapıları kapalı bir İl Müdürlüğü değiliz bütün Amatör Kulüplerimiz istedikleri zaman bizle gelip görüşüyorlar. Zorda olan olursa hiç merak etmesinler, gelir bizle görüşürler bizde gereğini yaparız” dedi.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.