Çandar: tarımda geri kaldık

Milas’ta bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katılan CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar,"Bizim Konya ilimiz kadar toprağı olmayan bir Hollanda bile tarım konusunda Avrupa’nın arka bahçesi...

Çandar: tarımda geri kaldık

Milas’ta bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katılan CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar,"Bizim Konya ilimiz kadar toprağı olmayan bir Hollanda bile tarım konusunda Avrupa’nın arka bahçesi oldu" dedi.

Tarım konusunda yanlış politikalar izlendiğini vurgulayan Çandar, şöyle konuştu: “Türkiye ne yazık ki çok da ehil olmayan ellerde yıllar önce planlananın çok da gerisine düşmüş bir durumdadır. Bu bizi içimizden yaralayan bir şeydir. Oysa bugün burada 20. yüzyılın Türkiye’sinde tarım alanında, gıda tarım ve hayvancılık fuarının açılışında Avrupa’ya olan tarım konusundaki üstünlüğümüzden bahsediyor olmamız lazımdı. Bizim Konya ilimiz kadar toprağı olmayan bir Hollanda bile tarım konusunda Avrupa’nın arka bahçesi. Onlarda güneş yoktur. Oysa biz dünyaca ünlü bir coğrafyada yaşıyor olmamıza rağmen yöneticilerimizin, ehil olmayan yöneticilerimizin yanlış politikaları nedeni ile bugün elimizdekinin dahi verimini alamaz hale gelmiş durumdayız."

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.