Çanakkale Şehitleri ‘ne 100. Yıl Anısına yorgan

Çanakkale Şehitlerimizin 100. Yıl Anısına hazırlanan kırkyama örtü (yorgan) projesine, Menteşe Belediyesi Kırkyama Çalışma Grubu 20 parça göndererek destek verdi.Çanakkale Şehitliğimizin 100. Yıl Anma törenlerinde şehitliğin...

Çanakkale Şehitleri ‘ne 100. Yıl Anısına yorgan

Çanakkale Şehitlerimizin 100. Yıl Anısına hazırlanan kırkyama örtü (yorgan) projesine, Menteşe Belediyesi Kırkyama Çalışma Grubu 20 parça göndererek destek verdi.

Çanakkale Şehitliğimizin 100. Yıl Anma törenlerinde şehitliğin üzerine örtülecek yorgan projesine Türkiye’nin 81 ilinden çığ gibi destek geliyor. Menteşe Belediyesi Kırkyama Çalışma Gurubu da projeye destek vererek, 20 parça gönderdi.

Menteşe Belediyesi Kırkyama Eğitmeni Demet Dinçol, “Çanakkale Şehitlerimizin 100. Yıl Anısına başlatılan projede 2015 parçadan oluşan kırkyama örtü yapılıyor. Bu örtü 18 Mart sabahı askerler ve gençler tarafından Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitliklere taşınacak ve oradaki şehitlerimizin üzerlerine örtülecek. Çanakkale’de Halk Eğitim Öğretmeni Serpil Şahin’in başlattığı bu projeye bizlerde duyduğumuzda çok heyecanlandık. Menteşe Belediyesi Kırkyama Çalışma Gurubu olarak bu projede yer almak ve destek vermek istedik. 20 kişilik çalışma grubumuz ve yaklaşık 2 aylık bir çalışma sonucunda, 50 X 50 cm ebatlarında 20 parça gönderdik” dedi.

Proje sonunda 18 Mart sabahı 2015 parçadan oluşan kırkyama örtü (yorgan) Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitliklere taşınarak oradaki şehitlerimizin üzerlerine örtülecek.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.