Camisiz beldede cenaze namazı

Yatağan ilçesinde istimlak sürecinin tamamlanmasının ardından cami sorununa çözüm bulunamayan Yeşilbağcılar Beldesi’nde cenaze namazları belde meydanında kılınmaya başladı.Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından...

Camisiz beldede cenaze namazı

Yatağan ilçesinde istimlak sürecinin tamamlanmasının ardından cami sorununa çözüm bulunamayan Yeşilbağcılar Beldesi’nde cenaze namazları belde meydanında kılınmaya başladı.

Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından Yatağan Termik Santrali’nin kömür ihtiyacını karşılamak amacıyla istimlak edilen Yeşilbağcılar Beldesi’nde cami sorununa hala çözüm bulunamadı.

Bilindiği üzere, belde halkının Dağdibi ve TOKİ mahallelerindeki yeni yerleşim yerlerine taşınmasının ardından, beldenin cami sorunu gündeme gelmiş ve eski yerleşim alanında bulunan tarihi cami, türbe ve evlerin yerinde korunması kararı alınmıştı.

Yeşilbağcılar Belediyesi’nin söz konusu yapıların yerinde korunmasının mümkün olmadığını belirterek gerçekleştirdiği müracaatların ardından, cami ve diğer tarihi yapıların aslına uygun olarak yeni yerleşim alanlarına taşınmasına karar verilirken, caminin taşınmasına yönelik somut adımlar atılamaması belde halkının tepkisini çekti.

Vatandaşlar tepkili

Beldede cami olmadığı için cenaze namazlarının belde meydanında kılındığını belirten vatandaşlar, Ramazan ayı nedeniyle de geçici mescitlerin ibadete açıldığını belirterek; “Hem Dağdibi hem de TOKİ mahallerinde belde halkının ibadetlerini yerine getirebileceği bir cami yok. Her iki mahallede de hizmete açılan mescitler halka hizmet veriyor. Dağdibi Mahallesi’nde Ramazan ayı nedeniyle geçici olarak açılan mescide Müftülük tarafından geçici imam görevlendirildi. Yaz Kur’an Kursları ve teravih namazları ile Cuma namazları bu mescitte kılınıyor. En kısa sürede ibadetimizi yerine getirebileceğimiz bir caminin yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Resmi engel yok

Yeşilbağcılar Belediye Başkanı Ertaf Cicili ise, tarihi caminin taşınması için herhangi bir resmi engel olmadığını belirtti. Caminin taşınması için Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan gerekli onayın alındığını belirten Cicili; “Daha önce yıkım kararı durdurulan cami, türbe ve mezarların taşınması için Anıtlar Kurulu'nda karar alındı. Bu alanlar en kısa süre içerisinde yeni yerleşim yerlerine taşınarak aynı isimlerle yaşatılacak. Ancak caminin taşınma işleminin en kısa sürede gerçekleştirilmesini istiyoruz çünkü halkımızın ibadetlerini yerine getirebileceği bir camisi yok” dedi.

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.