“ Çalışan gazeteciler bayramlarını özlemle aramaktalar “

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş 212 sayılı yasanın kabul edilişinin 52. Yılında bu yasayı giderek geçersiz kılanları eleştirdi. Türk Basın çalışanlarına ilk kez sendikal ve sosyal hakları getirmiş olan...

“ Çalışan gazeteciler bayramlarını özlemle aramaktalar “

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş 212 sayılı yasanın kabul edilişinin 52. Yılında bu yasayı giderek geçersiz kılanları eleştirdi. Türk Basın çalışanlarına ilk kez sendikal ve sosyal hakları getirmiş olan 212 sayılı yasanın yeni baştan ele alınarak uygulanmasını isteyen Ünal Türkeş görüşlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“ 1961 yılının 10 Ocak günü kabul edilerek yürürlüğe girmiş olan basın çalışanları ile ilgili 212 sayılı yasa bugün üzülerek söylemek gerekirse işlemez haldedir.

Yasanın basın çalışanlarına getirmiş olduğu çağdaş, sosyal hakların tümüne karşı gelen yaygın gazetelerin sahipleri, birbirini izleyen kısa evrelerle yasanın kadük hale gelmesinde önemli rol oynadılar.

Basın çalışanlarının sendikal ve sosyal hakları bugün yalnız Cumhuriyet Gazetesinin işlevi içinde yer almakta.

Bugünü basın emekçilerine bayram olarak hediye eden yasamanın ve yürütmenin sahiplerini minnetle anmaktayız.

Bugünü bizden geri alan zihniyetin antidemokratik tutumunu ise kınamaktayız.

Demokrasilerin 4. Gücü olarak tanımlanan basını, çalışanlarını, tekrar bayrama kavuşturacak yasama ve yürütme erkinin soruna el koymasını beklemekteyiz.

Yaygın ve yerel basın sosyal ve sendikal haklara herkesten çok layık olan basın çalışanlarıyla doludur.

Basın Çalışanlarının haklı isteklerini öne alıp kaybolan haklarını geri vermeye niyetli ve kararlı erkleri göreve çağırmanın bilincini unutmuş ve terk etmiş değiliz. Unutanları ve terk edenleri yeniden göreve davet etmekteyiz.”

 

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.