ÇALCA VE SAYLAK MHP'DEN Mİ ADAY OLUYOR?

CHP’den aday adayı olmalarına rağmen sandıktan çıkamayana ya da atamalarda aday gösterilmeyen bazı isimlerin MHP saflarına katılarak aday olmaya hazırlandıkları ileri sürüldü. Bu isimlerin başında Akyaka Belediye Başkanı...

ÇALCA VE SAYLAK MHP'DEN Mİ ADAY OLUYOR?

CHP’den aday adayı olmalarına rağmen sandıktan çıkamayana ya da atamalarda aday gösterilmeyen bazı isimlerin MHP saflarına katılarak aday olmaya hazırlandıkları ileri sürüldü. Bu isimlerin başında Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca ve Milas’tan Barış Saylak geliyor.

Mart ayı sonunda yapılacak olan yerel seçimler öncesi Muğla’da sürpriz gelişmeler yaşanıyor. CHP’nin Ula Belediye Başkan aday adayları için yapılan temayül yoklamasında Ümit Karaaslan birinci çıkmıştı. Aday adayı olan isimler arasında yer alan Akayaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca’nın MHP’den aday olması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, şu anda netleşmiş bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “Gökova ve Akyaka bölgesinden Ula Belediye başkanlığı için bir adayın olmaması nedeniyle aday olmam yönünde bir baskı var. Şu anda netleşmiş bir durum yok. Önümüzdeki günlerde bu konuda açıklama yapacağız” dedi.

MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Ula ve Milas’ta bazı isimlerin aday yapılması yönünde kendilerine bilgi ulaştırıldığını söylerken, bu isimleri henüz Ankara ile paylaşmadıklarını, en kısa zamanda bu isimler konusunda Ankara ile görüşeceklerini açıkladı.

CHP il Başkanı Mustafa Öztürk seçim atmosferinde bazı kesimler tarafından bu tür laflar üretildiğini söyledi. Öztürk, “Bu tür dedikoduları hoş bulmuyorum. Ahmet Çalca şu anda halen CHP’den seçilmiş bir Belediye Başkanı. Meyil yoklamasına katıldı. Ümit Karaaslan kazandı. Böyle bir düşüncesi varsa bir şey diyemem. Ama şiddetle kınarım. Sandık dediler, biz de sandığı ortaya koyduk. Sandığın ortaya konulması sözün bittiği yerdir. Barış Saylak için söylenenler çok farklı. Çevresindeki insanlar sandık konulmadığı için farklı formüller üretebiliyor. Barış Saylak ile bugün örüştüm, daha önce yüz yüze konuştuk. Bu arkadaşlar bize aday adayı olacağız diye birer taahhüt verdiler. Bu taahhütler bizim elimizde duruyor. İnsanları aklıselime ve sağduyuya davet ediyorum. Ahmet Çalca CHP’den belediye başkanı seçildi ve kendi ismini öyle duyurdu. CHP İl örgütü olarak bazı ilçelerde sandık getirdik suçlandık. Atama yapıldı yine suçlandık. Partimizin bir tüzüğü var ve ben bu tüzüğe göre hareket etmek zorundayım” dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.