Çağın hastalığı, teknoloji bağımlılığı

Yeşilay Derneği Muğla Şube Başkanı Muhittin Turgut, bağımlılık yapan zararlılar arasında teknoloji bağımlılığının çocuk ve yetişkinler arasında yaygın olduğunu söyledi.1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası...

Çağın hastalığı, teknoloji bağımlılığı

Yeşilay Derneği Muğla Şube Başkanı Muhittin Turgut, bağımlılık yapan zararlılar arasında teknoloji bağımlılığının çocuk ve yetişkinler arasında yaygın olduğunu söyledi.

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Yeşilay Derneği Muğla Şube Başkanı Muhittin Turgut ve öğrencilerden oluşan bir heyet Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.

Vali Güvençer, ziyaret esnasında minik öğrenciler ile yakından ilgilenirken, çocukları makamda yanından ayırmadı ve ayaklarının üzerine oturmalarını istedi. Yeşilay Derneği’nin yaklaşık bir asırdır bağımlılıklar ile mücadele eden Yeşilay Derneği’nin amacının sağlıklı ve üretken bir toplum yetişmesine katkı sunmak olduğunu belirten Yeşilay Derneği Muğla Şube Başkanı Muhittin Turgut, bu amaç ile Muğla genelindeki okullarda çalışmalar ve bilgilendirici broşürler dağıttıklarını açıkladı. Turgut, “Yeşilay Derneği’nin bu yıl 94’üncü kuruluş yılı. Derneğimiz her türlü bağımlılığa karşı mücadele ederken, çağımızın hastalığı maalesef teknoloji bağımlılığı. Çocuklar olduğu kadar yetişkinlerde de bu hastalık mevcut. Çocukların 2 yaşına kadar cep telefonu kullanmaması gerekiyor. Yetişkinlerimizin özellikle yatarken cep telefonlarını en az 2 metre uzakta bulundurmaları şart. Bu tür alışkanlıklara bir defa başlayan birisi kolay kolay bu alışkanlığını terk edemiyor. Bez Dernek olarak tüm okullarımızda her türlü bağımlılık yapan alışkanlıklara karşı mücadele ediyoruz ve uyarıcı broşürler ve bilgilendirmeler yapıyoruz” dedi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, Yeşilay Derneği’nin çok önemli bir görev üstlendiğini belirtirken, toplumun kötü alışkanlıklardan korunmasına yönelik yaptığı çalışmaların gönüllülük esasına dayandığını, bunun da özellikle geleceğimiz olan çocukların daha sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkı vereceğini söyledi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.