Büyükşehir’den tarıma destek

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 2012 yılında başlanan “Alternatif Yem Bitkisi Üretim Çalışmaları” artarak devam ediyor. Muğla İl genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretimi bir sektör halinde artarak...

Büyükşehir’den tarıma destek

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 2012 yılında başlanan “Alternatif Yem Bitkisi Üretim Çalışmaları” artarak devam ediyor. Muğla İl genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretimi bir sektör halinde artarak gelişiyor. Buna bağlı olarak yem bitkisi üretimi artmamakta ve 12 aya yayılacak şekilde üretim yapılıyor.

Yine Müdürlükçe Tütün tarımına alternatif Sebzecilik çalışmaları kapsamında il genelinde üretimi olmayan yada az üretilen “Katma Değeri Yüksek” sebzelerin üretimini yaygınlaştırılması hedefleniyor. Burada üreticilerin gelirlerinin arttırılması ve tüketicilerin daha sağlıklı gıdaya ulaşmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Bu amaçla Muğla Büyükşehir Belediyesince finansmanı sağlanan ve Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile birlikte sürdürülen çalışmalarla  üreticilere demonstrasyonlar kurdurularak  çalışmalar başlatıldı.

Alternatif yem bitkisi üretim çalışmaları kapsamında “Dane Sorgum”, “Caramba Mix”, “Trinova” ,“lenox” ve “Yem Bezelyesi” Katma Değeri Yüksek  sebzecilik çalışmalarında ise yazlık ve kışlık “Soğan “, “Yeşil Soğan”, “Kabya Biber”, “Hibrit Salatalık” ve “ Çekirdek Karpuz” yer alıyor.

Bu çalışmaların sonuçlarının  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile birlikte düzenlenecek tarla günleri ile üreticilere duyurulacağı bildirildi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.