Büyükşehir ve Menteşe’ye SODEM ödülü

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) 2016 ödülleri sahiplerini buldu. 100 belediyeden 500’ün üzerinde projenin katıldığı yarışmada Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi ödüle layık görüldüler. Büyükşehir’in...

Büyükşehir ve Menteşe’ye SODEM ödülü

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) 2016 ödülleri sahiplerini buldu. 100 belediyeden 500’ün üzerinde projenin katıldığı yarışmada Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi ödüle layık görüldüler. Büyükşehir’in ödülünü Osman Gürün, Menteşe Belediyesi’nin ödülünü de Bahattin Gümüş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldılar.

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) 2016 ödülleri, İzmir Seferihisar’da düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. 100 belediyenin 500’ün üzerinde projeyle katıldığı yarışmada Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Menteşe Belediyesi ödüle layık görüldüler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi “Mavi Deniz Temiz Kıyılar” projesi ile SODEM’in düzenlediği ve 100 belediyenin 500 projeyle katıldığı yerel yönetimler ödül töreninde  70 proje arasına girerek başarı ödülünü aldı.

Muğla Büyükşehir  Belediyesi’nin aldığı başarı ödülünün çok anlamlı olduğunu, Mavi Deniz Temiz Kıyılar projesi ve birçok çalışmayla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’da çevreyi, doğayı korumak için hizmet verdiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, doğal güzellikleri, orman varlığı, 1480 kilometre kıyı şeridi ile Türkiye’nin ve dünyanın en önemli turizm merkezlerindendir. Yerli ve yabancı misafirlerimize ev sahipliği yapan kıyılarımızın korunması için Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Mavi Deniz Temiz Kıyılar projemiz ile bizleri ödüllendiren jüri üyelerine ve Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum.”  dedi.

Menteşe Çocuk Bilim Parkı ile ödül aldı

Menteşe Belediyesine ödülü getiren proje ise Çocuk Bilim Parkı oldu. Ödülünü CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden alan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş; “Göreve geldiğimiz günden bu yana örnek projelere imza atarak marka kent olmayı hedefledik. Bu süreçte kendimize ve en çok da vatandaşlarımıza güvenerek emin adımlarla ilerledik. Gençlerimizi, çocuklarımızı ve halkımızı yönetim sürecine katarak, yenilikçi, fark yaratıcı fikirler üretip, örnek projelere imza atmaya çalıştık. Bugün bu çalışmalarımızın meyvesini aldık. SODEM’in Yerel Yönetimler Ödül töreninde hayata geçirdiğimiz “Menteşe Çocuk Bilim Parkımız” ile ödüle layık görüldük. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ettiğimiz, bölgemizin ilk ve tek bilim parkımız ile soran, sorgulayan, merak eden ve üreten nesiller yetiştirme hedefindeyiz.  Çocuklarımızın ‘merak’ ve ‘bilgiye ulaşma’ isteklerinde onlara destek olmaktan çok mutluyum. Ödülümüzü Menteşe halkına ve çocuklarımıza armağan ediyorum” dedi.

Törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımız son derece başarılı belediye hizmetlerinin altına imza attı. Jüri üyelerimize yaptıkları seçim nedeniyle yürekten teşekkür ederim. Eminim zorlandılar ama güzel projeleri bize tanıtma imkanı buldular" diye konuştu.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.