BÜYÜKŞEHİR KOMİSYONLARI BELİRLENDİ

Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün başkanlığında ilk kez toplanan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki 5 yıl boyunca görev yapacak meclis organları ve başkanvekillikleri yapılan oylama sonucu belirlendi. Ayrıca Büyükşehir...

BÜYÜKŞEHİR KOMİSYONLARI BELİRLENDİ

Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün başkanlığında ilk kez toplanan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki 5 yıl boyunca görev yapacak meclis organları ve başkanvekillikleri yapılan oylama sonucu belirlendi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin 9 aylık bütçesi de 400 milyon 400 bin TL olarak karara bağlandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Başkanlığında, belediyeye devredilen eski il özel idare meclis salonunda ilk kez toplandı. Toplantıda önümüzdeki 5 yıl boyunca görev yapacak olan ihtisas komisyonları ve belediye başkanvekillikleri ile 9 aylık bütçe de belirlendi. Toplantıya 52 meclis üyesi ve 13 ilçe belediye başkanı katıldı.

Toplantıda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “ Amacımız, aldığımız görev gereği il genelinde halkımızın günlük yaşantısını daha konforlu ve daha yaşanabilir çağdaş kentler haline getirmek. Seçim bitiminden itibaren artık biz hangi partiden buraya gelmişsek aynı amaç için yürüyen üyeleriz ve hizmet adına da birlikte yürümemiz gerekiyor. Hepimizin birbirine ihtiyacı ve bağımlılığı var. Büyükşehir Belediyesi olmakla artık her ilçe kendi başına hareket edemeyecek, birlikte hareket edeceğiz” diye konuştu.

Komisyonlar belirlendi

Yeni dönemin ilk meclis toplantısında birinci ve ikinci başkanvekilleri, başkanlık divanı katip üyelikleri, belediye encümeni ile ihtisas komisyonu üyeleri belirlendi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile birlikte 66 üyeden oluşan Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 1. Başkanvekilliğine Cumhur Çoban, 2. Başkanvekilliğine Selami Karakaya, Encümen Üyeliklerine ise Nevzat Sarıçoban, Nazmi Büyükdöğerlioğlu, Önder Batmaz, Hakkı Bayındır, Besim Özbek seçildi.

Komisyon üyelikleri ise şu şekilde oluştu:

İmar ve Bayındırlık Komisyonu:Dursun Göktepe- Ramazan Onkaş- Enver Tuna-İsmet Kamil Öner-Can Canbey-Hürol Önder- Mehmet Halil Doğan.

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Melih Aslangiray-Umut Barış Baykara-Eyüp Katırcı-İlhan Kural-Selami Karakaya-Cemil Cem-Muhsin Vural.

Tarım Komisyonu:  İlhan Kural-Nazmi Büyükdöğerlioğlu-Atabey Akgün-Hurşit Öztürk- Eyüp Katırcı- Mustafa Karakuş-Mustafa Yenioğlu.

Plan ve Bütçe Komisyonu: Hakkı Bayındır-Ali Avcı-Mustafa Saruhan-Gürsel Uçar,-Murat Yazar-Kemal İlhan-Hüseyin Ünal.

Ulaşım Komisyonu: Fuat Fidan-Şakir Özdemir-Taner Uslu-Hüseyin Nebioğlu-Yaşar Gencel- Mesut Karataş- İsmail Akkaya.

 Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu: İbrahim Telci-Mehmet Oktay-Cumhur Gürsel Demirci- Turgut Ersoy-Süleyman Dağdelen-Hüseyin Turhan- Hüseyin Ünal.

Turizm Komisyonu : Dursun Göktepe-Cumhur Gürsel Demirci-Mehmet Oktay-Ali Fuat Fidan-Recep Şatır-Uysal Avcı -Onat Akdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ilk toplantısında 32 madde gündeme alınırken, Büyükşehir Belediyesi’nin 9 aylık ek bütçesi de belirlendi. Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin yaklaşık yarım saat süren toplantısı sonrası bütçenin gelir ve gider kalemleri tek tek meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Yapılan oylamada Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılı 9 aylık ek bütçesi 408 milyon 400 bin lira olarak oy birliği ile kabul edildi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.