Büyükşehir 746 milyon TL yatırım yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2 nolu ek hizmet binası açılışı yapılırken, açılışta konuşan Başkan Osman Gürün, Büyükşehir’in bugüne kadar MUSKİ ile birlikte 746 milyon TL yatırım yaptığını, Bodrum’un çöp deponi...

Büyükşehir 746 milyon TL yatırım yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2 nolu ek hizmet binası açılışı yapılırken, açılışta konuşan Başkan Osman Gürün, Büyükşehir’in bugüne kadar MUSKİ ile birlikte 746 milyon TL yatırım yaptığını, Bodrum’un çöp deponi alanı için belirlenen üç yer ile ilgili Muğla Mahalli Çevre Kurulu'na başvuru yapıldığını açıkladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıl önce inşaatına başladığı 2 nolu hizmet binasının açılışı yapıldı. 5 bin 315 m2 alan üzerine 898 m2 inşaat oturma alanı bulunan ek hizmet binası 6 milyon 187 bin TL’ye maloldu. Binanın Bodrum katında çağrı merkezi, sığınak, arşiv alanı, teknik odalar ve depolar mevcut. Zemin katta çağrı merkezi, basın halkla ilişkiler merkezi ve muhtarlar masası var. Birinci katta İmar Daire Başkanlığı, ikinci katta Çevre Koduma Daire Başkanlığı üçüncü ve dördüncü katta Fen İşleri Dairesi ve Tarımsal Hizmetler Dairesi hizmet veriyor.

746 Milyon TL yatırım yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, göreve geldiklerinde mevcut alanın sadece depoların olduğu bir alan olduğunu belirterek, “Bu alan Büyükşehir Belediyemize İl Özel İdaresi’nden intikal etti. Süratle burasını hem hizmetlerimize yapmaya devam ederek, aynı zamanda da hizmetin daha derli toplu ve vatandaşlarımıza layık bir şekilde hizmet verilmesi için de hizmet binalarımızı yapmaya çalışıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak bugüne kadar toplam 746 milyon liralık yatırım yapıldı. Yatırımlar devam ediyor, ödemeler yapıldıkça bu rakam gün be gün değişiyor. Bu yatırım İl Özel İdaresi’nin bütçesine baktığımızda bugüne kadar böyle bir bütçenin harcanamadığını görüyoruz. İl Özel İdareler köylere hizmet götürmekle sorumlu icra makamıydı. Ama bütçe koşulları buna yeterli olmadığı için onun görevlerini üstlenen Büyükşehir olarak biz yapmak durumundayız” dedi.

2 bin 210 km yola 340 milyon TL harcandı

746 milyon TL’lik yatırım 340 milyonunun 2 bin 210 kilometrelik yola harcandığını dikkat çeken Başkan Gürün, “2 bin 600 kilometre yol ile ilgili sorumluluk alanımız var. Çok az bir yol kaldı. Bazı yolların yeniden yapılmasına gerek olmayacak düzenlemelerle yapıyoruz. Eksik kalanlarımızı da tamamlayacağız. Ulaşımı belli bir standardın üstüne çıkardık ve kırsaldaki en uzak yerdeki yerleşim birimini ilçe merkezleri ile ulaşımı sağlamış olduk. 2017 yılında 747 km’lik bir yol çalışma programı yapmıştık, bunun 682 km’si gerçekleşti” dedi.

Bodrum katı atık çöp deponi alanının projesi hazırlanacak

Konuşmasında Bodrum’un yıllardır kanayan yarası haline gelen vahşi çöp depolama alanı ile ilgili bilgi veren Başkan Gürün, daha önce belirlenen alanın SİT alanı olması nedeniyle iptal edildiğini söyledi. Belirlenen üç yer ile ilgili Muğla Mahalli Çevre Kurulu’na başvuru yaptıklarını belirten Başkan Gürün, “Buradan Orman Bakanımıza teşekkür etmek istiyorum. Konuyu Muğla’ya geldiğinde kendisine ilettik ve ivedilikle konunun takipçisi olarak yeni bir takı atık çöp deponi alanı çalışması başlatıldı ve yer tespiti yapıldı. Şimdi proje hazırlanacak, proje bakanlığa onaylatılacak ve ardından inşallah inşaatına başlanacak. Sayın Bakana bu ilgisi için, bu problemin çözümünde gösterdiği gayret için teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi 2 nolu hizmet binasının açılışı yapılarak bina davetlilerle gezildi.

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.